Εάν ψάχνεις για φυτό εσωτερικού χώρου η Ζάμια έχει όλο το ‘πακέτο’!

0

Εάν ψάχνεις για ένα φυτό εσωτερικού χώρου που θα προσθέσει μία πράσινη νότα στο σαλόνι σου, τότε η τροπική ζάμια δεν μπορεί παρά να είναι μέσα στις top επιλογές σου ή μάλλον η πρώτη επιλογή σου. Κι αυτό γιατί έχει όλο το ‘πακέτο’:

  • Είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με θαυμάσια γυαλιστερά λογχοειδή φύλλα,
  • Είναι εξαιρετικά ανθεκτική κάτι απολύτως απαραίτητο για ένα φυτό εσωτερικού χώρου,
  • Δε χρειάζεται πολύ πότισμα και γενικότερα δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση.

Στην πράξη, η ζάμια χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα (οι παραπάνω δόσεις νερού μάλλον κακό θα της κάνουν) ενώ η βασική περιποίηση που απαιτεί είναι ν’ αφαιρούμε έγκαιρα τα κιτρινισμένα ή ξερά φύλλα της. Επίσης δεν αποζητάει το ηλιακό φως. Βολεύεται μια χαρά σε σημεία με έμμεσο φωτισμό (π.χ. δίπλα σ’ ένα παράθυρο) αλλά δε θα παραπονεθεί κι εάν την τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού με ακόμη λιγότερο φως.

Μα καλά δεν έχει κάποιο μειονέκτημα; θα ρωτήσεις δικαιολογημένα. Φυσικά. Την κάπως ‘τσιμπημένη’ τιμή της. Αλλά εάν το καλοσκεφτείς, τελικά, το μειονέκτημα αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό αφού θα την αγοράσεις μία φορά και θα την έχεις για πολύ καιρό στο χώρο σου.

*Κι ένα extra Tip για το τέλος: Εάν θέλεις η ζάμιά σου να δείχνει πάντα εντυπωσιακή μπορείς να  γυαλίζεις κατά καιρούς τα φύλλα της περνώντας τα μ’ ένα νωπό πανάκι. Προσοχή μόνο να μη χρησιμοποιήσεις κανένα γυαλιστικό όπως απερίσκεπτα κάνουν κάποιοι. Θα της κάνεις κακό. Το νωπό πανάκι θα σου κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

  Χαμαιδωρέα: το φυτό με το δύσκολο όνομα που είναι μία από τις top επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους

Κοινοποίηση