Μία έξυπνη λύση για περισσότερη οικονομία στη χρήση του θερμοσίφωνα

0

Η καθημερινή χρήση του θερμοσίφωνα στο σπίτι είναι αναπόφευκτη τους πιο κρύους μήνες της χρονιάς όταν δεν έχουμε κάποια άλλη λύση για να ζεστάνουμε νερό. Και φυσικά σημαίνει πιο φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος αφού ο θερμοσίφωνας αποτελεί μία από τις συσκευές που καταναλώνουν αρκετό ρεύμα. Πόσω μάλλον όταν συχνά ξεχνάμε να τον κλείσουμε εγκαίρως αφήνοντάς τον αναμμένο για πολύ περισσότερο διάστημα απ' ότι πραγματικά χρειάζεται.

Στο σημαντικό αυτό θέμα για την τσέπη μας υπόσχεται να βοηθήσει μία καινούρια έξυπνη συσκευή με την οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε επακριβώς το χρόνο που θέλουμε αναμμένο το θερμοσίφωνα και η οποία κλείνει αυτόματα μόλις τελειώσει ο ορισμένος χρόνος. Η συσκευή αυτή λέγεται V-timer και εγκαθίσταται από ηλεκτρολόγο στον πίνακα του σπιτιού. Λειτουργεί δε, για τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και τους ηλιακούς-ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Διαθέτει μάλιστα οπτική ένδειξη που ενημερώνει καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας και ηχητική ότι ο θερμοσίφωνας έκλεισε αυτόματα.

Στην πράξη αυτό που το V-Timer υπόσχεται να προσφέρει είναι:

– περισσότερη οικονομία καθώς ο θερμοσίφωνας δεν καίει περισσότερο απ' όσο χρειάζεται,

– περισσότερη ασφάλεια καθώς αποφεύγεται ο κίνδυνος να σκάσει εάν τον ξεχάσουμε αναμμένο και για κάποιο λόγο δε δουλέψει ο θερμοστάτης,

– μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα καθώς η χρήση του είναι πολύ πιο λελογισμένη.

Και βέβαια απαλλαγή από το γνωστό καθημερινό άγχος μήπως κι έχουμε ξεχάσει το θερμοσίφωνα αναμμένο.

 

Το V-timer δείχνει να είναι μία έξυπνη, εύχρηστη και λειτουργική λύση για το σπίτι. Μία συζήτηση με τον καθ' ύλην αρμόδιο – τον ηλεκτρολόγο μας δηλαδή, μπορεί να μας δώσει μία ακόμη καλύτερη εικόνα για τη συγκεκριμένη συσκευή και κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στην καθημερινή χρήση του θερμοσίφωνα.

 

Κοινοποίηση