3 πρακτικές κινήσεις για να έχουμε ένα πιο σιγυρισμένο σπίτι

0

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της νοικοκυράς σήμερα, είναι το πως να διατηρεί -στο μέτρο του δυνατού- το σπίτι της σιγυρισμένο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Με τα μέλη της οικογένειες να μπαινοβγαίνουν σε διαφορετικές κι ακατάστατες ώρες αφήνοντας στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού, τσάντες, ρούχα, βιβλία κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, το να διατηρηθεί ο χώρος σε μία σχετική τάξη είναι πραγματικός άθλος!

Κι επειδή δεν υπάρχει κάποιο …μαγικό κουμπί που να το πατάει κάποιος και να τακτοποιείται αυτόματα ο χώρος, ας δούμε 3 βασικές κινήσεις που δεν υπόσχονται ότι θα κάνουν θαύματα, μπορούν όμως να βελτιώσουν σημαντικά την όλη κατάσταση:

 

1. Τοποθετούμε κρεμάστρες πίσω από τις  πόρτες των δωματίων.

Πρόκειται για τις ειδικές κρεμάστρες που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στο εμπόριο και οι οποίες τοποθετούνται (για την ακρίβεια τις κρεμάμε) στο πίσω μέρος της πόρτας – σε χώρο δηλαδή που είναι μη αξιοποιήσιμος για κάποια άλλη χρήση. Έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα δε, ότι δεν χρειάζονται τρύπες ή καρφιά καθώς είναι κατασκευασμένες με τρόπο ώστε να 'κουμπώνουν' μ' ευκολία στο πάνω μέρος της πόρτας και να μην ενοχλούν αισθητικά όταν αυτή είναι ανοιχτή καθώς δεν φαίνονται, όντας 'κρυμμένες' πίσω της.

Έτσι, όταν κάποιο από τα μέλη της οικογένειας επιστρέφει στο σπίτι μπορεί πολύ εύκολα να κρεμάσει το πανωφόρι ή τα ρούχα του στη συγκεκριμένη κρεμάστρα στο δωμάτιό του χωρίς να χρειάζεται να μπει στη διαδικασία ν' ανοίξει κάποια ντουλάπα και ν' αναζητήσει χώρο για να τακτοποιήσει τα ρούχα του.

Οι ειδικές αυτές κρεμάστρες είναι πραγματικά ιδανικές για τις περιπτώσεις που τα μέλη της οικογένειας μπαινοβγαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σπίτι. Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση των παιδιών που επιστρέφουν από το σχολείο για να ξαναφύγουν σε λίγο για το φροντιστήριο και αργότερα για κάποια άλλη δραστηριότητα, οι κρεμάστρες βολεύουν αφάνταστα για να κρεμούν σε αυτές πρόχειρα το πανωφόρι τους που πρόκεται σε λίγη ώρα να ξαναχρειαστούν.  

 

2. Βάζουμε ειδικές θήκες για τ' άπλυτα ρούχα.

Τ' άπλυτα ρούχα είναι άλλη μία πονεμένη ιστορία για κάθε νοικοκυρά καθώς σε πολλές περιπτώσεις …''στολίζουν'' διάφορους πιθανούς κι απίθανους χώρους του σπιτιού. Η λύση εδώ, είναι η αγορά μίας υφασμάτινης θήκης για τ' άπλυτα -κυκλοφορούν πολλών τύπων στην αγορά- την οποία θα τοποθετήσουμε  κατά προτίμηση στο μπάνιο και η οποία θα υποδέχεται 'χύμα' και χωρίς την ανάγκη περαιτέρω …διατυπώσεων τ'  άπλυτα ρούχα των μελών της οικογένειας. Μετά τη συγκέντρωση ικανού αριθμού δε, η νοικοκυρά απλά αδειάζει, με μία κίνηση, τα συγκεντρωμένα στο πλυντήριο ρούχων.

Κι ένα πρακτικό tip για τη συγκεκριμένη περίπτωση:

Η νοικοκυρά του σπιτιού μπορεί εύκολα να κατασκευάσει μόνη της μία υφασμάτινη θήκη για τ' άπλυτα ρούχα, αξιοπιώντας κάποιο παλιό σεντόνι που δε χρησιμοποιεί πιά και κάνοντας τις σχετικές κινήσεις μετατροπής του σε θήκη, χρησιμοποιώντας βελόνα και κλωστή.

 

3. Τοποθετούμε μία πτυσσόμενη παπουτσοθήκη μέσα στο σπίτι.

Τα παπούτσια είναι μία από τις βασικές πηγές ακαταστασίας μέσα στο σπίτι και μπορεί κάποιος να τα συναντήσει σχεδόν παντού – κάτω από τους καναπέδες, δίπλα στην πόρτα της εισόδου ακόμη και στην …κουζίνα. Μία απλή και πρακτική λύση λοιπόν είναι η τοποθέτηση μίας πτυσσόμενης παπουτσοθήκης σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού που θα υποδέχεται εύκολα τα παπούτσια της ημέρας.

Οι νέου τύπου, πτυσσόμενες, παπουτσοθήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι πολύ ευπαρουσίαστα έπιπλα που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού καθώς εμφανισιακά θυμίζουν μία κλασική συρταριέρα, καταλαμβάνουν σχετικά λίγο χώρο ενώ ο πτυσσόμενος μηχανισμός που διαθέτουν τις κάνει εξαιρετικά εύχρηστες (δείτε ενδεικτικά εδώ κι εδώ).

Έτσι όποιο μέλος της οικογένειας επιστρέφει στο σπίτι, έχει μία εύκολη και πρακτική επιλογή για ν' αφήσει τα παπούτσια του χωρίς να χρειάζεται να βγει στο μπαλκόνι που συνήθως βρίσκονται οι παπουτσοθήκες ή ν' αναζητήσει τις ειδικές θέσεις που βρίσκονται στο δάπεδο της ντουλάπας και συνήθως προορίζονται για το σκοπό αυτό.

 

Κοινοποίηση