Πως ξεβουλώνουμε το νεροχύτη: 3 απλές λύσεις!

0

Ο νεροχύτης που βουλώνει είναι ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς καθώς της »δένει» τα χέρια  αφήνοντας στη μέση τις περισσότερες δουλειές στην κουζίνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι εάν συμβεί στο νιπτήρα του μπάνιου ο μπελάς είναι μικρότερος. Ας δούμε λοιπόν 3 απλές λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα χρησιμοποιώντας υλικά που συνήθως υπάρχουν πάντα σε κάποιο ντουλάπι, σε κάθε ελληνικό σπίτι. 

► Λ ύ σ η  1 η :

Με μαγειρική σόδα + ξύδι.  

i. Αφαιρούμε την τάπα του νεροχύτη και ρίχνουμε με τη σειρά ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα και στην συνέχεια ένα φλυτζάνι λευκό ξύδι. 

ii. Στη συνέχεια κλείνουμε την τάπα κι αφήνουμε τα 2 υλικά να »δράσουν» – περίπου για μισή με μία ώρα.

iii. Aφαιρούμε και πάλι την τάπα και ρίχνουμε με προσοχή ικανή ποσότητα από βραστό νερό. 

► Λ ύ σ η  2 η :

Με μαγειρική σόδα + αλάτι.

i. Αφαιρούμε την τάπα του νεροχύτη και ρίχνουμε με τη σειρά, μισό φλυτζάνι αλάτι και στη συνέχεια ένα φλυτζάνι σόδα. 

ii. Κλείνουμε την τάπα κι αφήνουμε τα 2 υλικά να »δράσουν» για ένα μισάωρο.

iii. Τέλος, αφού ανοίξουμε και πάλι την τάπα, ρίχνουμε με προσοχή βραστό νερό. 

► Λ ύ σ η  3 η :

Με τη χρήση της «παραδοσιακής» βεντούζας που συνήθως υπάρχει στα περισσότερα σπίτια ή της πιο σύγχρονης αντλίας αναρρόφησης.  

Π ρ α κ τ ι κ ά  t i p s

i. Για να ενισχύσουμε την αναρρόφηση της βεντούζας μπορούμε ν’ απλώσουμε λίγη βαζελίνη περιμετρικά – γύρω από την άκρη της.

ii. Τα πιο συνηθισμένα υλικά από τη συσσώρευση των οποίων βουλώνουν οι νεροχύτες και οι νιπτήρες, είναι τα χαρτιά, οι τρίχες και τ’ αποφάγια. Εάν λοιπόν είμαστε προσεκτικοί στο τι ρίχνουμε στο νεροχύτη ή το νιπτήρα μας  θα μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες να βουλώσει.

iii. Είναι πολύ χρήσιμο να κάνουμε περιοδικά έναν καθαρισμό του νεροχύτη ή του νιπτήρα χρησιμοποιώντας κάποια από τις παραπάνω μεθόδους. Αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να μην βρεθούμε ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση ν’ αντιμετωπίσουμε μια πιο σοβαρή κατάσταση

→  10 must συμβουλές για τα υδραυλικά του σπιτιού μας

Κοινοποίηση