Πως διώχνουμε τα μυρμήγκια από το σπίτι

0

Τα μυρμήγκια είναι μάλλον από τα πλέον ‘συμπαθή’ έντομα. Η εργατικότητά τους έχει γίνει σημείο αναφοράς όπως και η πειθαρχημένη κοινωνία τους. Αυτό δε σημαίνει βέβαια, ότι θα πρέπει να καταστεί …το σπίτι μας ο χώρος που θα εξασκήσουν ομαδικά την εργατικότητά τους! Επειδή όμως αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες), συγκεντρώσαμε από τη μεγάλη εγκυκλοπαίδεια του internet, ιδέες και προτάσεις για να τ’ απομακρύνουμε με »φυσικό» τρόπο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Πρόληψη.

Επειδή ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψή του θα πρέπει καταρχήν να λαμβάνουμε τ’ ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

– Kαθαρίζουμε με πολύ επιμέλεια το χώρο της τραπεζαρίας και της κουζίνας από πιθανά υπολείμματα φαγητών τα οποία και αποτελούν βασική αιτία προσέλκυσης μυρμηγκιών. Μετά το τέλος κάθε γεύματος, ότι φαγητό περισσεύει το βάζουμε στο ψυγείο αποφεύγοντας να παραμείνει για ώρες στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας (ιδιαίτερα εάν βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο).

– Αδειάζουμε τακτικά τους κάδους απορριμάτων του σπιτιού και δεν στοιβάζουμε τα σκουπίδια σε άλλα σημεία, π.χ. στο μπαλκόνι.

– Φροντίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, τα ντουλάπια μας να μην έχουν υγρασία ενώ επίσης σφραγίζουμε με σιλικόνη τις όποιες μικρορωγμές στους τοίχους.

2. Ξύδι.

Φτιάχνουμε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και σφουγγαρίζουμε το πάτωμα του σπιτιού μας. Μάλιστα, εάν βρούμε τη φωλιά των μυρμηγκιών (κάτι όχι εύκολο πάντως)  και ρίξουμε το διάλυμα μέσα, θ’ απαλλαγούμε από αυτά για πάντα. Στο διάλυμα μπορούμε κάλλιστα να προσθέσουμε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και έλαιο μέντας, για να είμαστε σίγουροι.

(Πηγή: clickatlife)

3. Κανέλα.

Τα μυρμήγκια δεν αγαπούν καθόλου την κανέλα. Μπορούμε λοιπόν να ρίξουμε λίγη τριμμένη κανέλα στα σημεία που έχουμε διαπιστώσει ότι εμφανίζονται – ιδιαίτερα μέσα στα ντουλάπια. 

4. Λεμόνι.

Όπως και με το ξύδι μπορούμε να φτιάξουμε ένα διάλυμα από νερό και λεμόνι και να σφουγγαρίσουμε το πάτωμα. Επίσης μπορούμε να ψεκάσουμε με το διάλυμα και πάνω στη μυρμηγκοφωλιά.

Για το ντουλάπι που έχουν εμφανιστεί μυρμήγκια, προτείνεται να καθαριστεί προσεκτικά με το προαναφερόμενο διάλυμα νερού με λεμόνι και στη συνέχεια να τοποθετήσουμε μέσα, μισή φέτα λεμόνι την οποία και θ’ αντικαθιστούμε κάθε 3-4 ημέρες με μία φρέσκια έως ότου ο …εχθρός εξαφανιστεί!

5. Άλλες λύσεις.

Τέλος, άλλες »φυσικές» λύσεις που προτείνονται είναι το τριμμένο κόκκινο πιπέρι στην είσοδο της φωλιάς τους όπως και οι κόκκοι του καφέ στο ίδιο σημείο καθώς και το πασπάλισμα με ρίγανη ή μαγειρική σόδα σε πόρτες και παράθυρα – στα πιθανά σημεία εισόδου τους δηλαδή από τους εξωτερικούς χώρους.

Εν κατακλείδι λοιπόν, θα λέγαμε ότι όλες οι παραπάνω προτεινόμενες λύσεις για ν’ αντιμετωπίσουμε τα μυρμήγκια,  όπως το διάλυμα από ξύδι ή λεμόνι, η τριμμένη κανέλα ή το τριμμένο κόκκινο πιπέρι κλ.π.,  είναι πιθανό να βοηθήσουν σημαντικά αλλά το βασικό και πλέον αποδοτικό μέτρο για να τ’ αντιμετωπίσουμε παραμένει η συχνή και σχολαστική καθαριότητα – ιδιαίτερα μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η …ομαδική τους εμφάνιση είναι πολύ πιο πιθανή. 

  5 έξυπνα Tips για να διώξουμε τις κατσαρίδες από το σπίτι

Κοινοποίηση