Φυτά εσωτερικού χώρου: πως τα φροντίζουμε

0
 Τα φυτά εσωτερικού χώρου ομορφαίνουν την όλη ατμόσφαιρα του σπιτιού μας δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας στο χώρο. Μεταφέρουν θα λέγαμε, μία εικόνα 'κήπου' στο εσωτερικό του σπιτιού μας.
Κάθε διαφορετικό είδος φυτού βέβαια, θέλει και τη δική του ιδιαίτερη περιποίηση – γι΄αυτό κι όταν το αγοράζουμε καλό είναι να ζητάμε και τις ανάλογες οδηγίες από το κατάστημα.
Εδώ, απλά καταγράφουμε κάποια γενικά – βασικά tips που είναι χρήσιμα για τη σωστή φροντίδα τους – πιο συγκεκριμένα: 
i. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε το φυτό σε σημείο που θα το χτυπάει άμεσα ο ήλιος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται φως – το αντίθετο μάλιστα. Αποφεύγουμε τα ιδιαίτερα σκοτεινά σημεία – απλά το τοποθετούμε σε κάποιο μέρος του δωματίου όπου είναι φωτεινό χωρίς ωστόσο να ταλαιπωρείται άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα καθημερινά,  από τη δυνατή ηλιακή ακτινοβολία.
ii. Φροντίζουμε να ποτίζουμε το φυτό χωρίς όμως υπερβολές (εδώ είναι σημαντική η συμβουλή του ειδικού ο οποίος θα μας ενημερώσει επακριβώς για το τι ισχύει για το συγκεκριμένο τύπο φυτού που έχουμε).
<!–Ads2–>
iii. Διατηρούμε τα φύλλα του λαμπερά και υγιή ψεκάζοντάς τα με λίγο αποσταγμένο νερό.
iv. Αποφεύγουμε να τοποθετούμε το φυτό μας σε σημείο που μπορεί να πληγεί είτε από υπερβολική θερμότητα είτε από υπερβολικό κρύο, όπως -επί παραδείγματι- κοντά σε καλοριφέρ, air condition ή το τζάκι.
v. Αφαιρούμε τακτικά τα κιτρινισμένα ή ξερά φύλλα καθώς και τα λουλούδια που τείνουν να μαραθούν.
v. Τέλος, εάν το φυτό μας αναπτυχθεί ιδιαίτερα, φροντίζουμε να το μεταφυτεύσουμε σε μία μεγαλύτερη γλάστρα. Ιδανικές περίοδοι για τη μεταφύτευση θεωρούνται οι περίοδοι που δεν έχει ιδιαίτερο κρύο ή ζέστη – δηλαδή κατά το φθινόπωρο ή την άνοιξη.
 
Κοινοποίηση