Πρακτικά Tips για να διατηρήσουμε τα λουλούδια μας στο βάζο φρέσκα

0
Τα λουλούδια στο βάζο προσθέτουν μία υπέροχη πινελιά σε όλο τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Στολίζουν το δωμάτιο και δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας στην ατμόσφαιρα. Ίσως να είναι αυτή η παρουσία της φύσης στο κλειστό χώρο που αναζωογωνεί και χαλαρώνει.
 
Το πρόβλημα ωστόσο με τα λουλούδια που θα βάλουμε σε κάποιο βάζο είναι ότι, τα περισσότερα τουλάχιστον από αυτά, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μαραίνονται γρήγορα και χρήζουν …αποκαθήλωσης.
 

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μία σειρά από απλά πρακτικά tips που πιθανότατα να μας βοηθήσουν στο να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών μας:

 

 
1. Αλλάζουμε τακτικά το νερό στο βάζο. Η καθημερινή αλλαγή είναι το καλύτερο – οπωσδήποτε ωστόσο θα πρέπει να το αλλάζουμε, τουλάχιστον κάθε 2 ημέρες.
 
2. Κόβουμε τις κάτω άκρες των λουλουδιών ώστε να απορροφούν περισσότερο νερό.
Μάλιστα την ίδια κίνηση θα πρέπει να κάνουμε και κάθε φορά που αλλάζουμε το νερό στο βάζο.
 
3. Ρίχνουμε μία κουταλιά ζάχαρης και μία κουταλιά λευκό ξύδι στο νερό.
 
4. Εναλλακτικά στο μείγμα με τη ζάχαρη και το λευκό ξύδι μπορεί να λειτουργήσει μία παλιά – κλασική "συνταγή". Έτσι προτού βάλουμε τα λουλούδια στο βάζο, ρίχνουμε στο νερό που έχουμε ήδη χύσει μέσα, μία ασπιρίνη την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. 
 
5. Μία 2η εναλλακτική στα παραπάνω μπορεί ν' αποτελέσει η "θαυματουργή" και σε αυτό τον τομέα, σόδα. Έτσι ρίχνουμε στο βάζο με το νερό ποσότητα σόδας ίση περίπου με το 1/4 μίας κούπας.
 
Extra tip:
Επειδή τα παραπάνω είναι χρήσιμα αλλά εάν ένα λουλούδι αντέχει από μόνο του λίγες ημέρες φρέσκο, δεν θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε για πολύ παραπάνω ότι κι εάν κάνουμε, καλό είναι να επιλέγουμε για το βάζο μας λουλούδια που από τη φύση τους αντέχουν περισσότερο:  ιδανική λύση είναι τα χρυσάνθεμα, ενώ ανθεκτικά θεωρούνται τόσο τα γαρύφαλλα όσο και οι κρίνοι.

 

Κοινοποίηση