Παγωτομηχανή: για σπιτικό παγωτό!

0
Το παγωτό είναι το must γλυκό του καλοκαιριού (και ίσως όχι μόνο) που λατρεύει όλη η οικογένεια. Αν κάποιο μέλος της δηλώσει ότι δεν είναι fan, θα είναι μάλλον δακτυλοδεικτούμενος!  

Τον τελευταίο καιρό δε, που έχει επικρατήσει γενικότερα (και καλώς) μία τάση επιστροφής στα παραδοσιακά σπιτικά φαγητά και γλυκά, η επιλογή αγοράς μιας παγωτομηχανής μοιάζει ιδανική.

 

 
Τα βασικά πλεονεκτήματα της αγοράς μηχανής για παγωτό:
 
1. Επιλέγουμε εμείς τα υλικά για το παγωτό μας και συνεπώς διασφαλίζουμε -κατά το δυνατόν- την ποιότητά του.
 
2. Μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό στο χώρο μας – την ώρα που το θέλουμε, όπως το θέλουμε.
 
3. Μπορούμε να ετοιμάσουμε και πιο απαιτητικούς τύπους παγωτού όπως το παγωτό καιμάκι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο με παγωτομηχανή.
 
4. Το κόστος για την απόκτηση μιας παγωτομηχανής (τουλάχιστον μίας σχετικά απλής) είναι προσιτό και αποσβένυται από το ότι θα μπορούμε με αυτήν να φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό για πολύ καιρό.
 
Τα βασικά μειονεκτήματα της αγοράς παγωτομηχανής:
 
1. Όπως όλες αυτού του είδους οι μηχανές χρειάζεται προσεκτικό καθαρισμό (ιδιαίτερα στο μπολ του παγωτού)  μετά το τέλος κάθε διαδικασίας παρασκευής παγωτού.
 
2. Επίσης, όπως όλες αυτού του είδους οι μηχανές, καταλαμβάνει ένα κάποιο χώρο στην κουζίνα. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να χρειάζεται να την αποθηκεύουμε σε κάποιο ντουλάπι και να την ανασύρουμε όταν αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε μια τονωτική ένεση παγωτού!
 
 
Κόστος παγωτομηχανής
 
Το κόστος για την αγορά μίας απλής παγωτομηχανής ξεκινά κάπου κοντά στα € 30 κι ανεβαίνει ανάλογα με τη μάρκα, τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες που θέλουμε να έχει.
 
Έτσι, με μια γρήγορη έρευνα διαπιστώνουμε ότι με μία δαπάνη γύρω στα € 50 – € 60 μπορούμε να  αποκτήσουμε μία παγωτομηχανή με κάδο χωρητικότητας περίπου 1,5lt – κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ετοιμάσουμε με αυτήν περί τις 12 μερίδες παγωτού, καθώς κι άλλα γλυκά όπως παγωτό γιαουρτιού ή γρανίτα.
Φυσικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουμε από μια παγωτομηχανή ανεβαίνουμε και σε κατηγορία τιμής.
 
 
………………………………………………………………………………………………………..
Χ ρ ή σ ι μ α  :
 
Μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη γκάμα από παγωτομηχανές,  εδώ  &  εδώ.
………………………………………………………………………………………………………..
 
 
* Photo by franky242 / www.freedigitalphotos.net
 
 
Κοινοποίηση