5 πρακτικές ιδέες για μία οικονομική mini ανακαίνιση του σπιτιού μας

0

Εάν νιώθεις την ανάγκη ν’ ανανεώσεις το χώρο μέσα στον περνάς το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου αλλά το οικονομικό σκέλος του εγχειρήματος σε κάνει διστακτικό η λύση δεν είναι να το αναβάλεις επ’ αόριστο αλλά να κινηθείς έξυπνα και στοχευμένα.

Ο Πρακτικός Τύπος λοιπόν έχει να σου προτείνει 5 πρακτικές ιδέες για μία mini ανακαίνιση που δεν έχουν απαγορευτικό κόστος και μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση:

1. Άλλαξε το χρώμα στους τοίχους

Η κρίση έχει ρίξει σημαντικά τις τιμές και το νέο χρώμα θα δώσει μια διακριτή νότα ανανέωσης στο σπίτι. Άσε που μπορείς, εάν έχεις το χρόνο, να κάνεις τη δουλειά και μόνος σου. Ακόμη δε και στην περίπτωση που το διαθέσιμο budget δε φθάνει για όλο το σπίτι, μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένα δωμάτια περιορίζοντας έτσι τα έξοδα. Ιδανικά, άλλαξε τα χρώματα στα δωμάτια που περνάς τον περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι όπως το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.

Extra Tip: δοκίμασε να ξεφύγεις λίγο από την πεπατημένη. Εάν, για παράδειγμα, είσαι φίλος των pal χρωμάτων κάνε την μικρή σου επανάσταση και δοκίμασε τα έντονα χρώματα. Έτσι γι’ αλλαγή βρε αδερφέ.

2. Βάλε ριχτάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες

Εάν δεν το έχεις δοκιμάσει έως τώρα, κάντο άμεσα. Θα δεις ότι με τα ριχτάρια θα είναι σα ν’ αλλάζεις τελείως την εικόνα και τα χρώματα των επίπλων σου. Άσε που θ’ απαλλαγείς κι από το μόνιμο άγχος μην τυχόν και τα λερώσουν τα παιδιά αφού τα ριχτάρια πλένονται πανεύκολα και δείχνουν και πάλι σαν καινούρια.

3. Άλλαξε θέση στα έπιπλα

Είναι κάτι τόσο απλό, δεν κοστίζει κι όμως μπορεί από το τίποτε ν’ αλλάξει την εικόνα του χώρου σου. Εάν λοιπόν έχεις μία συγκεκριμένη διάταξη στα έπιπλά σου για καιρό, απλά άλλαξέ την! Άσε που μπορεί τελικά ν’ ανακαλύψεις ότι η καινούρια αυτή διάταξη είναι πολύ πρακτικότερη από αυτή που είχες συνηθίσει για τόσο καιρό.

4. Άλλαξε τα γύψινα στο ταβάνι

Οι παλιοί έλεγαν ότι οι γύψινες κορνίζες στο ταβάνι, στολίζουν το δωμάτιο και παράλληλα κρύβουν τις ατέλειες που μπορεί να έχουν οι τοίχοι όσον αφορά το πόσο ίσιοι είναι. Κι αυτό γιατί οι ατέλειες αυτές φαίνονται πολύ πιο έντονα στο σημείο που ενώνονται με το ταβάνι.

Κι εάν σου έρχεται στο μυαλό το ‘που να μπλέκω τώρα με γύψινα’ και το ‘τι κόστος θα έχει η αντικατάσταση’, σου λέω να ξεχάσεις ότι ήξερες έως τώρα. Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο κορνίζες που δείχνουν γύψινες αλλά δεν είναι. Είναι από φελιζόλ, είναι πολύ οικονομικές και τοποθετούνται πανεύκολα. Όσον αφορά το πως δείχνουν; Εάν δεν το ξέρει κάποιος, μάλλον δε θα καταλάβει ποτέ ότι δεν είναι γύψος…

5. Βάλε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου

Εδώ οι διαθέσιμες επιλογές είναι άπειρες. Από την κλασική και πολύ ανθεκτική χαμαιδωρέα έως καλαγχόη, βιγόνια, την υπέροχη ορχιδέα και πολλά πολλά άλλα φυτά. Κι εάν δεν θέλεις να έχεις το άγχος του ποτίσματος υπάρχουν και οι εξαιρετικές συνθέσεις αποξηραμένων φυτών που επίσης θα στολίσουν μία χαρά το χώρο σου.

Ο Πρακτικός Τύπος

Κοινοποίηση