Ακατάστατο σπίτι; 4 τρυκ για να δείχνει πιο τακτοποιημένο!

0

Στην εποχή μας, ο υπερκαταναλωτισμός μας έχει πνίξει με άπειρα πράγματα στο σπίτι πολλά από τα οποία είναι, εν πολλοίς, και άχρηστα. Έτσι, καθημερινά, δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με την καθαριότητα του σπιτιού αλλά και με την τακτοποίηση του. Συνήθως δε, βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα σπίτι ακατάστατο που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις! Έτσι, αν δεν είσαι της παροιμίας «το μάτι δειλό μα το χέρι τολμηρό» υπάρχει και η λύση της … οφθαλμαπάτης.

Μία σειρά από "τρυκ" λοιπόν για να δείχνει το σπίτι πιο τακτοποιημένο:

Τρυκ νούμερο 1:

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ΕΝΑ έπιπλο που καταλαμβάνει την μεγαλύτερη επιφάνεια (π.χ. στην κρεβατοκάμαρα το μεγάλο κρεβάτι στη μέση, στο σαλόνι ο μεγάλος καναπές, στο χωλ το γραφείο, στην τραπεζαρία το μεγάλο τραπέζι κτ.λ.). Αυτό το ΕΝΑ τακτοποιούμε και καθαρίζουμε.

Τρυκ νούμερο 2:

Η επόμενη μεγάλη επιφάνεια που έχει σειρά είναι το πάτωμα. Σκουπίζουμε χωρίς να πτοούμαστε από την ακαταστασία που υπάρχει τριγύρω. Αποτέλεσμα:

Άνω κάτω η κρεβατοκάμαρα;  Ναι αλλά με άψογα στρωμένο το κρεβάτι και καθαρό πάτωμα το μάτι δεν εστιάζει στην ακαταστασία.

Βομβαρδισμένη η κουζίνα;  Ναι αλλά με καθαρό τραπέζι και ούτε ένα ψίχουλο στο πάτωμα το μάτι έχει δώσει άλλο μήνυμα στον εγκέφαλο.

* Συμβουλή ειδικά για την κουζίνα: Εάν δε μας νοιάζει μόνο η οφθαλμαπάτη αλλά και η σωστή οργάνωση, ο νεροχύτης πάση θυσία δεν πρέπει να έχει στοιβαγμένα άπλυτα πιάτα. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα πλύνουμε άμεσα (αυτό μπορεί και να περιμένει). Ο νεροχύτης όμως πρέπει να 'ναι ελεύθερος και καθαρός. Ο άδειος νεροχύτης εκτός από καλή οφθαλμαπάτη οργανώνει και τις δουλειές μέσα στην κουζίνα.

Τρυκ νούμερο 3:

Προσδίδει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας το να περάσουμε την οθόνη της τηλεόρασης με ένα πανάκι που το έχουμε βουτήξει σε μαλακτικό ρούχων (εννοείται καλά στημένο).

Τρυκ νούμερο 4:

Σημεία των καιρών μας είναι τα άπειρα ρούχα που είναι όχι τόσο καθαρά για να μπουν στην ντουλάπα ή το συρτάρι αλλά και …όχι τόσο βρώμικα για να μπουν στο πλυντήριο. Είναι δηλαδή ρούχα "too old for rock and roll too young to die".  Αποτέλεσμα; να τα βλέπουμε πεταμένα εδώ και εκεί ή κρεμασμένα ολούθε.

Μπορούν να φιλοξενηθούν λοιπόν, σ' ένα καλάθι φύλαξης παιχνιδιών που και αερίζεται και δεν πιάνει χώρο (η χελωνίτσα των ΙΚΕΑ είναι τέλεια γι' αυτήν την δουλειά). Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τις κάλτσες σπιτιού – αυτές που δεν είναι ακόμα για το πλυντήριο. Ένα καλάθι πλαστικό για τα φρούτα τοποθετείται σε κάποιο κατάλληλο σημείο του σπιτιού κι έτσι μικροί και μεγάλοι τις βρίσκουν άμεσα!

Σοφία Μαρίνη

 

*Image source: freedigitalphotos.net

 

Κοινοποίηση