Πως στηρίζω ένα κάδρο στον τοίχο χωρίς καρφιά (video)

0

Θέλεις να κρεμάσεις ένα κάδρο στον τοίχο και προτιμάς ν’ αποφύγεις τις τρύπες είτε για λόγους αισθητικής είτε γιατί ο τοίχος πάνω στον οποίο θα στηριχθεί είναι από γυψοσανίδα ή κάποιο άλλο αντίστοιχο υλικό;  Ο πρακτικός τύπος λοιπόν, σου έχει 2 έξυπνες λύσεις που δεν απαιτούν σφυρί και καρφιά και είναι ιδανικές για κάδρα με σχετικά μικρό βάρος:

1. Για πολύ ελαφριά κάδρα: πλαστελίνη/κόλλα τύπου blue tack

Την εφαρμόζεις στον τοίχο και στο πίσω μέρος του κάδρου και είναι ιδανική για πόστερ, πολύ ελαφριά καδράκια ή ημερολόγια. Για να έχεις μία άμεση εικόνα, μπορείς να δεις, ενδεικτικά, τέτοιες κόλλες εδώ κι εδώ.

2. Για λίγο πιο βαριά κάδρα: αυτοκόλλητες ταινίες (και με γαντζάκια)

Υπάρχουν ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες που τις εφαρμόζεις στον τοίχο και στο πίσω μέρος του κάδρου (‘κουμπώνουν’ μεταξύ τους με χριτς-χράτς) και οι οποίες μπορούν να συγκρατήσουν μεγαλύτερο βάρος απ’ ότι οι κόλλες τύπου blue tack. Μάλιστα, κάποιες από αυτές διαθέτουν και γαντζάκι οπότε τις κολλάς στον τοίχο και κρεμάς το κάδρο από το γαντζάκι – όπως θα κάναμε δηλ. μ’ ένα καρφί. Μπορείς να πάρεις μία πρώτη εικόνα για αυτού του τύπου τις ταινίες εδώ κι εδώ

Και ένα σχετικό video που σου δείχνει αναλυτικά πως να χρησιμοποιήσεις αυτού του τύπου τις ταινίες:

Extra Tips:

* Διαβάζεις με προσοχή τις οδηγίες χρήσεις και τις προδιαγραφές του κάθε προϊόντος ιδιαίτερα όσον αφορά το μέγιστο βάρος κάδρου που μπορεί να σηκώσει έτσι ώστε ν’ αποφύγεις κάποιο ανεπιθύμητο ατύχημα.

** Καθαρίζεις με προσοχή τις επιφάνειες πάνω στις οποίες θα εφαρμόσεις την κόλλα τύπου blue tack ή τις αυτοκόλλητες ταινίες και δεν ξεκινάς τη διαδικασία παρά μόνο όταν αυτές είναι τελείως στεγνές.

Κοινοποίηση