Ε-bill από τη ΔΕΗ – διευκολύνει κάπως

0

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες των ελληνικών νοικοκυριών. Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει μνημονιακή δέσμευση γι' αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, αρχής γενόμενης από τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά και του ότι χωρίς πετρέλαιο πιθανόν βγαίνει η χρονιά χωρίς ρεύμα όχι,  η υπηρεσία e-bill που προσφέρει η πολύπαθη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έρχεται τουλάχιστον να διευκολύνει λίγο τις διαδικασίες αλλά και την ανάγκη που όλοι έχουμε για έναν καλύτερο έλεγχο του τι καταναλώνουμε και τι πληρώνουμε.

Έτσι, στη διεύθυνση:  http://www.dei.gr/EBill/Register.aspx  μπορούμε να εγγραφούμε άμεσα στην υπηρεσία – το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κατά την εγγραφή (εκτός από τα προσωπικά μας στοιχεία) είναι  ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής & το α/α Παραστατικού, όπως αυτά εμφανίζονται στον πιο πρόσφατο λογαριασμό μας.

Η υπηρεσία e-bill δεν έρχεται δυστυχώς να ελαφρύνει το οικονομικό μας βάρος – προσφέρει ωστόσο τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στούς λογαριασμούς μας 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, μέσω του e-bill μπορούμε:

-να έχουμε άμεσα στη διάθεσή μας τους λογαριασμούς μας,

-να τυπώσουμε αντίγραφά τους,

-να τους αρχειοθετήσουμε ηλεκτρονικά στον υπολογιστή μας,

-να έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς όλων των ακινήτων μας (κύρια κατοικία, εξοχικό, επιχείρηση κλπ).

Προφανώς λοιπόν, η υπηρεσία αυτή δεν κάνει ελαφρύτερα τα οικονομικά βάρη μας. Μας βοηθάει όμως σε κάτι σημαντικό: να έχουμε άμεση εικόνα της όλης δοσοληψίας μας με τη ΔΕΗ και μάλιστα μ' ένα τρόπο απλό μέσω του υπολογιστή μας – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται ν' ανατρέχουμε στο ατέλειωτο χαρτομάνι των λογαριασμών. Κάτι είναι κι αυτό … 

 

 

Κοινοποίηση