Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις – πόσο διαρκούν

0

Ξεκίνησαν σήμερα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες και θα διαρκέσουν σχεδόν 2 μήνες – έως δηλαδή και τις 28 Φεβρουαρίου.

Ποια Κυριακή κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά:

Τα καταστήματα μπορούν ν’ ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή14 Ιανουαρίου 2018, με ωράριο από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τι ισχύει με τις αρχικές και τις μειωμένες (μετά την έκπτωση) τιμές:

Η ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) σε επιστολή της προς τους εμπορικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μέλη τονίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. 

Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

  Δείτε τα 11 SOS Tips για να εντοπίζουμε τα προϊόντα «μαϊμού» στις online αγορές μας

Κοινοποίηση