Αγοράζουμε βιβλία online: 7 e-διευθύνσεις!

0
 
 Η επίσκεψη σ' ένα βιβλιοπωλείο είναι πάντα μία υπέροχη εμπειρία. Η μυρωδιά του χαρτιού, το να χάνεσαι μέσα σε αναρίθμητους τίτλους από πασίγνωστους και λιγότερο γνωστούς συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, το να ψάχνεις και ν' ανακαλύπτεις καινούριες εκδόσεις, έχουν τη δική τους μαγεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρά την οικονομική κρίση, οι μεγάλες και καθιερωμένες εκθέσεις βιβλίου συνεχίζουν να γίνονται και μάλιστα με μεγάλη προσέλευση κόσμου.
 
Όμως εδώ μπαίνει ένα ''αλλά'' – κι αυτό είναι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να επισκεφτούμε κάποιο βιβλιοπωλείο κι ο οποίος έχει πλέον περιοριστεί δραματικά. Το internet λοιπόν έρχεται όχι για να καταργήσει την επίσκεψη στο ''φυσικό'' κατάστημα αλλά να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με το μαγικό κόσμο του βιβλίου, δίνοντάς μας τη δυνατότητα ν' αγοράσουμε τους τίτλους που θέλουμε, εύκολα και γρήγορα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας αλλά και να ενημερωθούμε άμεσα για ότι καινούριο κυκλοφορεί στην αγορά.
Εδώ και χρόνια λοιπόν έχουν δημιουργηθεί και στο χώρο του Ελληνικού διαδικτύου σημαντικά online βιβλιοπωλεία ενώ το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα "παραδοσιακά" βιβλιοπωλεία αποκτούν και ηλεκτρονική παρουσία δημιουργώντας το δικό τους e-shop. 
 

7 e- διευθύνσεις λοιπόν για να προμηθευόμαστε online τους τίτλους που μας ενδιαφέρουν:

 

 
1. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ:
Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δημοφιλή βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού έχει πλέον και online παρουσία.
Από λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, μέχρι σχολικά, παιδικά και χάρτες, στο e-shop της Πολιτείας ο φίλος του βιβλίου μπορεί να βρει στην κυριολεξία ότι ψάχνει.
 
2. GREEKBOOKS:
Το Greekbooks ήταν ένα από τα πρώτα online βιβλιοπωλεία που δημιουργήθηκαν στο χώρο του ελληνικού διαδικτύου και μετά από 14 συναπτά έτη παρουσίας συνεχίζει ακάθεκτο. Πληθώρα τίτλων, ειδικές προσφορές αλλά και η δυνατότητα αναζήτησης σπάνιων βιβλίων συνθέτουν την εικόνα ενός πλήρους e-βιβλιοπωλείου.
 
3. PUBLIC:
Τα πολυκαταστήματα Public είχαν ανέκαθεν μία πολύ ισχυρή παρουσία και στο χώρο του βιβλίου. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας λοιπόν, ο χρήστης μπορεί να βρει μία πλειάδα τίτλων ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ενότητες όπου γίνονται ειδικές προσφορές με βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές ή ακόμη και στη μισή τιμή.  
 
4. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ:
''Β όπως βιβλίο – Ε όπως Ελευθερουδάκης'' λέει το motto του γνωστού βιβλιοπωλείου με 7 καταστήματα και 2 news stand σε όλη την Αττική.
Το e-shop του, εύχρηστο και λειτουργικό, περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα τίτλων ενώ στην πρώτη σελίδα του site ξεχωρίζουν οι προσφορές τις εβδομάδας σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από τις κανονικές.
 
5. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ:  
Ένας μεγάλος όμιλος με 21 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην έχει κι e-παρουσία.
Έτσι στο online βιβλιοπωλείο της Παπασωτηρίου μπορούμε να βρούμε σχεδόν τα πάντα με σωστή ταξινόμηση κι εύκολη πλοήγηση ενώ η ειδική στήλη Top 10 μας δίνει μία άμεση εικόνα των πιο δημοφιλών τίτλων της περιόδου.
Και βέβαια από το site δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ειδικές προσφορές που τις συνοδεύει το ειδικό σηματάκι ''readforless''.
 
6. COSMOTEBOOKS:
Δεν είναι συνηθισμένο μία μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών να δημιουργεί online βιβλιοπωλείο – όμως η Cosmote το έκανε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Περισσότεροι από 500.000 τίτλοι φιλοξενούνται στο Cosmotebooks με σωστή και εύχρηστη κατηγοριοποίηση ενώ οι αγορές άνω των € 20 δεν επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής και αντικαταβολής.
 
7. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ: 
Στα μέσα του 2004 ένας μικρός χώρος στην οδό Ακαδημίας 78 – λίγα μέτρα από την πλατεία Κάνιγγος, φιλοξενεί για πρώτη φορά το βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων και παλαιών βιβλίων του Θωμά.
Από το 2009 και μετά λειτουργεί πλέον και σαν eshop – ένα καθαρό στο μάτι ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων, μ' εκείνη την αίσθηση του 'χειροποίητου' που μας αρέσει πολύ. Στο e-βιβλιοπωλείο του Θωμά μπορεί κανείς ν' αγοράσει βιβλία δεύτερο χέρι, μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, σπάνια βιβλία και συλλεκτικά, κόμικς ακόμη και βινύλια.
 
 
 
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Χ ρ η σ τ ι κ ά :
 
Άλλα online βιλβιοπωλεία:   Ιανός,   Πρωτοπορία,   Πατάκης,   Perizitito,    Vivliohora,   Books2u.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 
 
 
Κοινοποίηση