Τι προσέχουμε όταν αγοράζουμε ξύλα για το τζάκι

0

Πέντε είναι τα βασικά πράγματα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν προμηθευόμαστε καυσόξυλα για το τζάκι μας:

> 1. Όταν αγοράζουμε ξύλα με το κυβικό μέτρο – σε παλέτες δηλαδή που είναι και το πλέον συνηθισμένο, εξετάζουμε προσεκτικά τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί τα ξύλα μέσα στην παλέτα. Πρέπει να είναι στριμωγμένα και να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους ώστε να αγοράζουμε ακριβώς την ποσότητα που πληρώνουμε κι όχι (και) …αέρα.

> 2. Προσέχουμε τις διαστάσεις των καυσόξυλων που αγοράζουμε. Μέσα στο σωρό συχνά τοποθετούνται και κάποια πολύ μεγάλα ξύλα τα οποία στην πράξη θα μας ταλαιπωρήσουν αρκετά καθώς δεν θα μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σ' ένα κλασικών διαστάσεων τζάκι με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακόμη και να τα τεμαχίσουμε στη συνέχεια μόνοι μας.  

> 3. Εξετάζουμε προσεκτικά ότι όντως παίρνουμε το ξύλο που συμφωνήσαμε. Έτσι εάν π.χ. αγοράζουμε ελιά ελέγχουμε την παλέτα ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα τα καυσόξυλα που περιέχει είναι από ελιά.

> 4. Βεβαιωνόμαστε ότι τα ξύλα που αγοράζουμε φυλάσσονταν σε χώρο προφυλαγμένο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως η βροχή που θα μπορούσαν ν' αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά τους.

> 5. Τέλος, πέρα από την αυτονόητη πλέον έρευνα αγοράς που πρέπει να έχει προηγηθεί ώστε να διασφαλίσουμε ότι αγοράζουμε ξύλα στην καλύτερη δυνατή τιμή, ξεκαθαρίζουμε εξαρχής με τον έμπορο ότι στην τιμή που συμφωνούμε συμπεριλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις στη συνέχεια.

 

►  Δείτε ακόμη:   Ποια είναι τα καλύτερα ξύλα για το τζάκι;

 

Κοινοποίηση