Σύγκριση τιμών: τα καλύτερα online ‘εργαλεία’

0
Βρισκόμαστε σ' ένα κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών κάνοντας έρευνα  για ν' αγοράσουμε μια καινούρια τηλεόραση και έχουμε μείνει καρφωμένοι μπροστά σε μια ταμπέλα που 'φωνάζει': ''η τηλεόραση μάρκας '………..' για σήμερα μόνο €…!!! και μόνο στα '………' ''. Η προσφορά φαίνεται καλή και η πρόκληση να την αποκτήσουμε άμεσα, είναι μεγάλη. Τα πράγματα όμως είναι όπως δείχνουν; Πρόκειται όντως για μια super προσφορά; Έχουμε άλλες καλύτερες επιλογές στα ίδια χρήματα; Και πως μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό άμεσα; Γιατί ο πειρασμός να προχωρήσουμε στην αγορά και σε λίγη ώρα να βρισκόμαστε στο σπίτι παρακολουθώντας μπάλλα από το καινούριο μας απόκτημα είναι μεγάλος…
 
Η λύση στον προβληματισμό μας είναι απλή και λέγεται  σ ύ γ κ ρ ι σ η  τ ι μ ώ ν.  Και μάλιστα σύγκριση τιμών online την ώρα που τη χρειαζόμαστε.
Πως όμως; Απλά, έχοντας κατεβάσει στο κινητό μας τα mobile applications κάποιων από τα κορυφαία sites που προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.  Έτσι, γράφουμε τη μάρκα και το μοντέλο της συσκευής που μας ενδιαφέρει και σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε μπροστά μας την …πάσα  αλήθεια. Κι αυτό γιατί εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού μας η όντως χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Και λέμε η ''όντως''  επειδή ο αριθμός των on-line καταστημάτων που συμπεριλαμβάνονται στις αναζητήσεις τιμών των πιο δημοφιλών sites που κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά είναι παραγματικά πολύ μεγάλος – από ένα μικρό συνοικιακό κατάστημα μέχρι μια μεγάλη διεθνή αλυσίδα.
Ας δούμε όμως ποια είναι τα πιο γνωστά Ελληνικά Sites Σύγκρισης Τιμών στο χώρο των δημοφιλών καταναλωτικών προιόντων (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, προιόντα για το σπίτι, αθλητικά κ.ο.κ.):
 
SKROUTZ.gr :
Αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές site σύγκρισης τιμών, με παρουσία στο Ελληνικό διαδίκτυο από το 2004.
Εύκολο στην πλοήγηση και άκρως χρηστικό το Skroutz.gr προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές από ένα πολύ μεγάλο αριθμό on line καταστημάτων. 
Οι βασικές θεματικές κατηγορίες του Skroutz.gr αφορούν σύγκριση τιμών προιόντων:
-τεχνολογίας,
-μόδας & ομορφιάς,
-παιδικών & βρεφικών,
-Hobby, αθλητισμός,
-Σπίτι, κήπος,
-Auto, moto.
 
Παράλληλα το Skroutz.gr παρέχει σε όποιον ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στο χώρο των online  πωλήσεων να δημιουργήσει εύκολα γρήγορα και με αρκετά χαμηλό κόστος το δικό του online κατάστημα χρησιμοποιώντας την υπηρεσία skroutzStore.
 
 
BESTPRICE.gr :
To επίσης πολύ εύχρηστο BestPrice.gr είναι δημιούργημα της Phaistos Networks μιας πολύ δραστήριας και έμπειρης στο χώρο του διαδικτύου εταιρίας από την Κρήτη που έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων και το πολύ δημοφιλές website pathfinder.gr.
To BestPrice.gr συγκεντρώνει τιμές από περισσότερα από 1.000 ηλεκτρονικά καταστήματα για κατηγορίες προιόντων όπως:
Υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεφωνία, σπίτι-κήπος, αθλητικά είδη, ένδυση-υπόδηση, υγεία-ομορφιά, βιβλία, είδη Bebe κ.α.
Παράλληλα, το BestPrice.gr -που έχει επίσης περισσότερα από 10 χρόνια ζωής υποστηρίζοντας αρχικά την ενότητα shopping του Pathfinder.gr-, παρέχει μία πολύ έξυπνη και χρηστική υπηρεσία: το BestPrice One.

Με το BestPrice One το site μας δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις αγορές μας από επιλεγμένα καταστήματα, εύκολα και γρήγορα κάνοντας χρήση του ενιαίου καλαθιού αγορών "BestPrice One", χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να μεταφερθούμε σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα ξεχωριστά για να κάνουμε την κάθε αγορά. Έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλούς λογαριασμούς για τις παραγγελίες μας σε διαφορετικά e-shops, καθώς μπορούμε να ολοκληρώνουμε την παραγγελία μας εντός του BestPrice.gr χρησιμοποιώντας απλά το μοναδικό λογαριασμό μέλους μας.

 

 
Κι εάν το Skroutz.gr και το BestPrice .gr αποτελούν τα 2 πιο δημοφιλή εργαλεία για online σύγκριση τιμών, υπάρχει μια σειρά ακόμη από Ελληνικά sites που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες:
 
 
 
 
 
 
 
 
Όλα τα προαναφερόμενα sites αποτελούν πραγματικά ''εργαλεία'' στα χέρια του καταναλωτή που ενημερωμένος πλέον μπορεί να κάνει άμεσα σύγκριση τιμών για το προιόν που τον ενδιαφέρει και να επιλέξει το e-shop εκείνο που έχει την πραγματικά καλύτερη τιμή ή να διαπραγματευτεί με το ''φυσικό'' κατάστημα που έχει επισκεφτεί πευχαίνοντας τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.  
 
 
 
 
Κοινοποίηση