Κρήτη online! Έξι Eshops με Κρητικά προϊόντα

0

 Τ' ότι η Κρητική γη παράγει σχεδόν …τα πάντα δεν είναι είδηση!  Σε οποιοδήποτε super market κι εάν βρεθούμε είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε σε αφθονία μία σειρά από παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα όπως λάδι, τυρί (με την περίφημη γραβιέρα να είναι σήμα κατατεθέν), καλτσούνια, παξιμάδια και πολλά άλλα.

Το ότι μπορούμε όμως να προμηθευτούμε πλέον τα περισσότερα από αυτά  και ηλεκτρονικά, είναι! Ένας σύντομος οδηγός λοιπόν με μία σειρά από εξαιρετικά e-shops που διαθέτουν online παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα για να τα προμηθευόμαστε άμεσα – από την οθόνη του υπολογιστή μας:

> Kritiki Diatrofi

Μ' εξαιρετική σχεδίαση και λειτουργικότητα το Kritikidiatrofi.gr είναι ένα e-shop που προσφέρει online μία μεγάλη γκάμα Κρητικών προϊόντων από παξιμάδια, βουτήματα, ζυμαρικά, μέλι, λάδι, τα περίφημα ξεροτήγανα ακόμη και αλλαντικά, χυμούς – μέχρι και εμφιαλωμένο νερό.  Παράλληλα διαθέτει και ειδική ενότητα αφιερωμένη στα βιολογικά προϊόντα τα οποία οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο πλέον.

> Zouridakis

Πέντε "φυσικά" καταστήματα διαθέτει η εταιρία Ζουριδάκης με παρουσία στο χώρο που ξεκινά από το 1930! Το ηλεκτρονικό κατάστημα τώρα, δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από οποιοδήποτε "φυσικό" καθώς διαθέτει μία πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων ενώ η όλη διαδικασία παραγγελίας είναι απλή και ξεκάθαρη προυποθέτοντας από το χρήστη τη δημιουργία λογαριασμού για την πραγματοποίηση των αγορών του.

> Creta Shop

Στο Creta Shop, το οποίο απευθύνεται ίσως περισσότερο στην αγορά του εξωτερικού, δεν είναι τα τρόφιμα που κυριαρχούν αλλά τα βιβλία για την Κρήτη, οι χάρτες, οι συλλογές με παραδοσιακή Κρητική μουσική αλλά και μία μεγάλη συλλογή από τα σπουδαία Κρητικά βότανα που βρίσκονται σε αφθονία στις πλαγιές του Ψηλορείτη αλλά και στους άλλους ορεινούς όγκους του νησιού.

> Salepoint

To Salepoint είναι το e-shop της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών Ηρακλείου μίας από τις πλέον δραστήριες Ενώσεις που δραστηριοποιείται κυρίως σε 2 προϊόντα: το λάδι και το κρασί. Έτσι, μέσα από το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα μπορούμε να προμηθευτούμε τόσο εξαιρετικό Κρητικό παρθένο Ελαιόλαδο, λάδι Βιολογικής γεωργίας όσο και λευκό και κόκκινο κρασί από τη Μεγαλόννησο.

> MyCretanGoods

Το MyCretanGoods είναι ένα καλοσχεδιασμένο -λιτής κι αφαιρετικής αισθητικής- e-shop όπου αυτό που ελκύει την προσοχή εκτός από την μεγάλη ποικιλία σε τρόφιμα και ποτά (με την παραδοσιακή Κρητική ρακή νά έχει κεντρική θέση) είναι τα καλυντικά, όπως χειροποίητα σαπούνια, προϊόντα για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα καθώς κι αιθέρια έλαια και μάλιστα σε μεγάλη ποικιλία. Σημειώστε ενδεικτικά: Σαπούνι χαρουπιού, Χειροποίητο φυσικό σαπούνι με Πικραμύγδαλο, Αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτος, Αφρόλουτρο σώματος Μελισσόχορτο και Μαντζουράνα.

> Το Περιβόλι της Κρήτης

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα να ξεχωρίζει, πέρα από την εύχρηστη σχεδίασή του και τα παραδοσιακά προϊόντα που περιλαμβάνει στα ηλεκτρονικά ράφια του – το λάδι, τα τυροκομικά, τα όσπρια, το μέλι και τα προϊόντα άρτου, είναι ότι δίνει έμφαση και σε 2 άλλες πιο "δύσκολες" για ηλεκτρονικό κατάστημα κατηγορίες προιόντων: τα φρούτα και τα λαχανικά. Παράλληλα,  ιδιαίτερη θέση στην γκάμα των προϊόντων του κατέχουν και τ' αγαπημένα Κρητικά γλυκά με τα καλιτσούνια και τα ξεροτήγανα βέβαια να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Κοινοποίηση