Που μπορούμε ν’ αγοράσουμε βότανα online

0

Τα βότανα ονομάζονται και φάρμακα της φύσης εξαιτίας των πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων που τους αποδίδονται από την αρχαιότητα. Η ελληνική φύση, είναι γεμάτη από κάθε λογής βότανα στο καθένα από τα οποία αποδίδονται και διαφορετικές, σημαντικές χρήσεις και ιδιότητες. Έξι e-shops λοιπόν απ' όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τόσο τα γνωστά σε όλους βότανα όπως δαφνόφυλλα, βασιλικό, ευκάλυπτο, δυόσμο, λεβάντα όσο και μία σειρά από λιγότερο γνωστά έως και σχεδόν άγνωστα στους περισσότερους αλλά το ίδιο χρήσιμα όπως καλεντούλα, μελισσόχορτο, λιναρόσπορο, λυγαριά και πολλά άλλα:  

Monastiriaka:

To συγκεκριμένο e-shop βρίσκεται ως φυσικό κατάστημα στη Δάφνη, το επίνειο του Αγίου Όρους, και περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία από προïόντα που προέρχονται από το περιβόλι της Παναγιάς. Πέρα από τη μεγάλη ποικιλία σε βότανα, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι αναλυτικές πληροφορίες που δίνει για κάθε ένα από αυτά και τις χρήσεις του.

Herbstore:

Στο νομό Ημαθίας είναι η "φυσική" έδρα του Herbstore του οποίου η γκάμα σε βότανα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ενδεικτικά μόνο, μερικά από τα λιγότερο γνωστά που μπορεί να βρει κάποιος: Αλθαία, Αχιλλαία, Εκουïζέτο, Κιτρινόριζα, Κράταιγος, Λαγοκοιμηθιά και πολλά άλλα.

Tsai:

To Tsai είναι ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα όπου το τσάι και οι ποικιλίες του έχουν φυσικά κυρίαρχη θέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα βότανα πηγαίνουν πίσω. Με αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ένα από τα βότανα που προσφέρει αλλά και πρακτικές οδηγίες για την παρασκευή αφεψημάτων, το tsai είναι είναι ένα ολοκληρωμένο e-shop που παρέχει ακόμη και τη δυνατότητα ερωτήσεων και σχολίων των χρηστών πάνω στο βότανο που επέλεξαν αλλά και πληροφορίες για άλλα βότανα που αγόρασαν οι χρήστες που επέλεξαν εκείνο που μας ενδιαφέρει.

Evripidou:

Και στο συγκεκριμένο e-shop μπορούμε να βρούμε μία σημαντική γκάμα από βότανα για διάφορες χρήσεις η οποία συνοδεύεται κι από αρκετές πληροφορίες για το τι προσφέρει καθένα από αυτά. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η εταιρία στην οποία ανήκει το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει και 3 φυσικά καταστήματα, στη Ευριπίδου φυσικά – στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο Κολωνάκι και την Κηφισιά.

Το Μπαχαράδικο:

Άλλο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία βοτάνων. Στο Μπαχαράδικο παράλληλα, μπορούμε να βρούμε και μπαχαρικά (το δηλώνει ο τίτλος του άλλωστε) τσάι αλλά και αιθέρια έλαια και κεραλοιφές.

Βότανα – Αγγελέτος:

Μία μεγάλη ποικιλία από βότανα, μπαχαρικά, αρωματικά τσάγια αλλά και φυτικά καλλυντικά διαθέτει και το συγκεκριμένο e-shop το οποίο παράλληλα παρουσιάζει σε ειδική ενότητα και αναλυτικές πληροφορίες για τις χρήσεις και τις ιδιότητες κάθε βοτάνου.

 

Τέλος, κάθε φορά που θέλουμε να αγοράσουμε κάποιο βότανο θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ένα βασικό κανόνα: ότι αυτό δεν αντικαθιστά σε καμμία περίπτωση τα φάρμακα και φυσικά χρειάζεται πάντα η συμβουλή/καθοδήγηση του γιατρού μας για το κατά πόσο είναι κατάλληλο για να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. 

 

Κοινοποίηση