Αγοράζοντας μεταχειρισμένα online

0

 Η αγορά μεταχειρισμένων συσκευών είναι λογικό να γνωρίζει μεγάλες πιένες σε μία εποχή που το εισόδημα του μέσου Έλληνα συρρικνώνεται δραματικά. Το internet λοιπόν έρχεται να παίξει βασικό ρόλο και σε αυτό τον τομέα.

Το Praktikesidees.gr εντόπισε 3 σχετικά sites και σας τα παρουσιάζει.

 

E-SHOP / STOCKHOUSE  (www.e-shop.gr/stockhouse)

Το γνωστό Ελληνικό e-shop έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό ειδικό section για μεταχειρισμένα ή ακόμα και προϊόντα αχρησιμοποίητα, τα οποία εξαιτίας κάποιας εργοστασιακής ατέλειας δεν μπορούν να πωληθούν ως καινούρια.

Μέσα από μία ευρεία γκάμα επιλογών ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει υπολογιστές, συσκευές ήχου και εικόνας, εργαλεία, ηλεκτρονικά παιχνίδια και πολλά άλλα διαβάζοντας την σχετική αναλυτική περιγραφή από το κατάστημα (όπου γίνεται αναφορά στα ακριβή δεδομένα της κάθε συσκευής) το οποίο μάλιστα παρέχει για κάθε συσκευή και τη σχετική εγγύηση. Επαγγελματική δουλειά δηλαδή.

 

E-SECOND HAND  (www.e-secondhand.gr)

Το e-secondhand ειδικεύεται σε μεταχειρισμένες οικιακές και επαγγελματικές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, ηλ. κουζίνες, πλυντήρια κ.ο.κ)

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση και η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο. Στην ουσία μιλάμε για ένα φυσικό κατάστημα το οποίο βρίσκεται στη Δάφνη και το οποίο πουλάει μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε καλή λειτουργική κατάσταση και χαμηλές τιμές. Ένα πολύ ενδιαφέρον concept όπου ο καταναλωτής μπορεί να βρει συσκευές που κάνουν επαρκώς τη δουλειά για την οποία τις χρειάζεται σε κόστος που δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που θα πλήρωνε για να τις αγοράσει καινούριες.  

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (www.thomasbooks.gr)

Στα μέσα του 2004 ένας μικρός χώρος στην οδό Ακαδημίας 78 – λίγα μέτρα από την πλατεία Κάνιγγος, φιλοξενεί για πρώτη φορά το βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων και παλαιών βιβλίων του Θωμά.

Από το 2009 και μετά λειτουργεί πλέον και σαν eshop – ένα καθαρό στο μάτι ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων, μ' εκείνη την αίσθηση του 'χειροποίητου' που μας αρέσει πολύ. Στο e-βιβλιοπωλείο του Θωμά μπορεί κανείς ν' αγοράσει βιβλία δεύτερο χέρι, μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, σπάνια βιβλία και συλλεκτικά, κόμικς ακόμη και βινύλια.

 

 

Κοινοποίηση