Τα 2 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε όταν θέλουμε ν’ αγοράσουμε ηλεκτρική σκούπα

0

Το γεγονός πως η ηλεκτρική σκούπα είναι μία από τις πλέον απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές για κάθε σπίτι δε σηκώνει αμφισβήτηση. Και οι νοικοκυρές το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Υπάρχουν λοιπόν 2 βασικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε κατά νου όταν αποφασίζουμε να προμηθευτούμε μία ηλεκτρική σκούπα έτσι ώστε να κάνουμε τη σωστή επιλογή:

1. Απορροφητικότητα της ηλεκτρικής σκούπας

Ή όπως συνηθίζουμε να λέμε το ‘πόσο δυνατή είναι μία σκούπα’. Λοιπόν ξεχάστε τα περίφημα Watt και την (όχι πάντα σωστή) πεποίθηση ότι όσο πιο πολλά τόσο πιο δυνατό είναι το μηχάνημα. Στις καινούριες ηλεκτρικές σκούπες λοιπόν η απορροφητικότητά τους μετριέται σε μία κλίμακα από A έως G – σε τρεις τομείς:

– Απόδοση σε σκληρό δάπεδο

– Απόδοση σε χαλί

– Επανεκπομπή σκόνης

Αυτές λοιπόν που συγκεντρώνουν 3Α είναι και οι πιο δυνατές. Ιδιαίτερη προσοχή μάλιστα χρειάζεται όσον αφορά την απόδοση στο χαλί καθώς εκεί είναι που αρκετές σκούπες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εάν για εμάς το να καθαρίζουν καλά τα χαλιά είναι βασικό ζητούμενο τότε θα πρέπει οπωσδήποτε ν’ αγοράσουμε μία σκούπα με αξιολόγηση Α. Αντίθετα όσον αφορά την απόδοση στο δάπεδο ακόμη και σκούπες με μικρότερη αξιολόγηση συνήθως κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά τους.

2. Πόσο θόρυβο κάνει

Στα χαρακτηριστικά κάθε ηλεκτρικής σκούπας αναγράφεται (αριθμητικά – σε db) και η στάθμη θορύβου τους. Ακόμη και λίγα db διαφορά προς τα κάτω να έχει μία σκούπα σε σχέση με μία άλλη μπορεί ο θόρυβος που παράγει να είναι σημαντικά χαμηλότερος κάνοντας τη ζωή αυτών που ζουν στο σπίτι αλλά και των γειτόνων ευκολότερη.

Κοινοποίηση