Βρες που έχεις παρκάρει χρησιμοποιώντας τα Google Maps

0

Έχεις φτάσει στον προορισμό σου, έχεις παρκάρει το αυτοκίνητο κι ετοιμάζεσαι ν’ απομακρυνθείς από αυτό; Ένα λεπτό. Κάνε μία απλή τελευταία κίνηση που θα σε βοηθήσει να βρεις πανεύκολα που το έχεις αφήσει όταν θα επιστρέψεις για να το πάρεις. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή Google Maps που έχεις στο κινητό σου. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη:

ΒΗΜΑ 1ο:

Ανοίγεις την εφαρμογή και μόλις το GPS βρει το σημείο που βρίσκεσαι πατάς πάνω στην μπλε κουκίδα η οποία και σου υποδεικνύει το συγκεκριμένο σημείο.

ΒΗΜΑ 2ο:

βρες που έχεις παρκάρει με τους χάρτες της Google

Μόλις πατήσεις την μπλε κουκίδα, εμφανίζεται ένα μενού επιλογών από το οποίο πατάς την επιλογή «Αποθηκεύστε τη θέση στάθμευσης».

ΒΗΜΑ 3ο:

Όπως θα παρατηρήσεις, πάνω στον χάρτη έχει πλέον αποθηκευτεί η θέση που έχεις σταθμεύσει με την ένδειξη «Σταθμεύσατε εδώ» και το χαρακτηριστικό μπλε εικονίδιο με το «P»  το οποίο και δείχνει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου. Έτσι μπορείς να το βρεις πανεύκολα όταν θα επιστρέψεις για να το πάρεις.

Αυτό ήταν. Η όλη διαδικασία λοιπόν είναι εξαιρετικά και ο χρόνος που απαιτεί είναι λιγότερο από ένα λεπτό.

Α, και 2 Tips που είναι χρήσιμο να έχεις κατά νου για να χρησιμοποιήσεις σωστά και οικονομικά τη συγκεκριμένη λειτουργία:

– Αποθηκεύεις στους χάρτες της Google τη θέση που έχεις παρκάρει το αυτοκίνητό σου όταν βρίσκεσαι μέσα ή έστω δίπλα σε αυτό ώστε ο εντοπισμός του όταν επιστρέψεις να είναι εύκολος και ακριβής.

– Για να μη χρησιμοποιήσεις δεδομένα στο κινητό και καταναλώσεις πολύτιμα mbps μπορείς να έχεις από πριν αποθηκεύσει offline το χάρτη χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «χάρτες εκτός συνδέσεις» που διαθέτουν τα Google Maps.

Εάν λοιπόν είσαι σε μία περιοχή που δε γνωρίζεις καλά και είναι εύκολο να μπερδευτείς ή απλά συμβαίνει να είσαι κάποιες φορές αφηρημένος και να ξεχνάς το σημείο που έχεις αφήσει το αμάξι, η τεχνολογία μέσα από τους χάρτες της Google έρχεται να σου δώσει μία εύκολη και πρακτική λύση που δεν απαιτεί παρά μόνο κάποια δευτερόλεπτα από το χρόνο σου.

……..ο Πρακτικός Τύπος……..

→  Πως μπορούμε ν’ αποφύγουμε τα διόδια χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Google

Κοινοποίηση