Έξυπνα tips για να κρατάει η μπαταρία του laptop περισσότερο

0
Η αλήθεια είναι πως το laptop έχει γίνει μία από τις πλέον …δημοφιλείς συσκευές εντός της οικογένειας. Ακόμη και για τα νεότερα μέλη είναι πλέον ένα απαραίτητο προαπαιτούμενο για το σωστό διάβασμα για το σχολείο, καθώς πολλές εργασίες βασίζονται πλέον στην έρευνα στο διαδίκτυο – και πολύ σωστά.
Από την άλλη, το μεγαλύτερο πρόβλημα σ' ένα laptop είναι η μπαταρία του καθώς σε πολλές περιπτώσεις η σχετικά περιορισμένη της διάρκεια έρχεται να ακυρώσει το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα – τη φορητότητα δηλαδή.
 

6 πρακτικά tips λοιπόν για να πετύχουμε την -κατά το δυνατόν- μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας του laptop μας : 

 

 
1. 1η φόρτιση.
 
Η 1η φόρτιση είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα πορεία της μπαταρίας. Γι' αυτό και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τη διάρκειά της, όσο κι εάν βιαζόμαστε ν' απολαύσουμε το νέο μας απόκτημα. Είναι προτιμότερο λοιπόν, να μη χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα όσο η μπαταρία του φορτίζει για πρώτη φορά.
 
2. Αφαιρούμε την μπαταρία όταν χρησιμοποιούμε το laptop στο σπίτι.
 
Όταν χρησιμοποιούμε το φορητό υπολογιστή στο σπίτι όπου οι πρίζες του ρεύματος είναι δίπλα μας, καλό είναι ν' αφαιρέσουμε τη μπαταρία (εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και να χρησιμοποιούμε μόνο το ρεύμα.
 
3. Απενεργοποιούμε Bluetοοth και WiFi.
 
Στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε την …κακή συνήθεια ν' αφήνουμε ανοιχτό το Bluetοοth και το WiFi ακόμη κι όταν δε τα χρησιμοποιούμε. Μόνο που και τα 2 καταναλώνουν ενέργεια και μάλιστα σημαντική! Τ' απενεργοποιούμε λοιπόν και τα ενεργοποιούμε ξανά μόλις πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε.
 
4. Βγάζουμε τα CD και τα DVD από το drive και φροντίζουμε ώστε να είναι συνδεδεμένες με το laptop, όσο το δυνατόν λιγότερες εξωτερικές συσκευές, ιδιαίτερα όταν δεν τις χρησιμοποιούμε (π.χ. κάποιος εξωτερικός σκληρός δίσκος).
 
5. Χαμηλώνουμε  τη φωτεινότητα της οθόνης.
 
Η "κλασική" επιλογή. Εάν θέλουμε λοιπόν να ολοκληρώσουμε μία ενέργεια και βλέπουμε ότι η μπαταρία μάλλον δε θα μας "βγάλει", χαμηλώνουμε την φωτεινότητα της οθόνης. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που αντικρύζουμε δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά από την άλλη η κίνηση αυτή όντως αποδίδει βοηθώντας τη μπαταρία ν' αντέξει για λίγο παραπάνω. 
 
6. Προσπαθούμε ν΄ανοίγουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προγράμματα ταυτόχρονα.
 
Έτσι, είναι προτιμότερο κάθε φορά να έχουμε ανοιχτό μόνο το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή.
 
 
Π ρ ο σ ο χ ή :  όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να πετύχουν θαύματα όσον αφορά τη διάρκεια "ζωής" της μπαταρίας σε κάθε χρήση. Μπορούν να βοηθήσουν ωστόσο σημαντικά κάνοντας τη ζωή μας με το …laptop ευκολότερη. 
 
 
 
* Image source: freedigitalphotos.net
 
 
Κοινοποίηση