Τι προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τα ΑΤΜ των τραπεζών

0
 
Τα μηχανήματα ΑΤΜ των τραπεζών έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας για τα καλά καθώς διευκολύνουν τόσο για απλές αναλήψεις μετρητών όσο και για καταθέσεις ή μεταφορές ποσών, πληρωμές ενοικίου και πολλές άλλες συναλλαγές. Είναι η βασική δηλαδή αιτία που η αναμονή ατελείωτες ώρες στην ουρά των ταμείων ακόμη και για μία απλή ανάληψη, είναι πλέον παρελθόν. 
Από την άλλη ωστόσο, χρειάζεται να τηρούμε κάποιους κανόνες ασφαλείας κατά τη χρήση τους – κυρίως γιατί οι καιροί είναι πονηροί…
 

Β α σ ι κ ά  t i p s  α σ φ α λ ε ί α ς  λοιπόν όταν χρησιμοποιούμε τα ΑΤΜ των τραπεζών:

 

 
– Πριν ξεκινήσουμε τη συναλλαγή καλό είναι να ρίχνουμε πάντα μία προσεκτική ματιά στο χώρο γύρω μας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
 
– Πριν ξεκινήσουμε να πληκτρολογούμε τους αριθμούς του PIΝ καλύπτουμε προσεκτικά το πληκτρολόγιο.
 
– Αποφεύγουμε να δεχόμαστε βοήθεια από αγνώστους εάν αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα με το ΑΤΜ.
 
– Εάν η συναλλαγή θα γίνει σε ΑΤΜ που βρίσκεται σε θάλαμο φροντίζουμε να εισερχόμαστε μόνοι μας σε αυτόν. 
 
– Εάν θέλουμε να κάνουμε κάποια συναλλαγή βραδινές ώρες και το σημείο που βρίσκεται το ΑΤΜ δεν έχει πολύ κίνηση καλό είναι να μην είμαστε μόνοι μας.
 
– Εάν πρόκειται να κάνουμε κατάθεση μετρητών έχουμε μετρήσει τα χρήματα από πριν, τα έχουμε στην τσέπη μας έτοιμα προς κατάθεση και κάνουμε ταχύτατες κινήσεις τοποθετώντας τα στο σχετικό φάκελο ή εάν το συγκεκριμένο μηχάνημα μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα κατευθείαν στη σχισμή.
 
– Όταν κάνουμε ανάληψη μετρητών μετράμε τα χαρτονομίσματα γρήγορα και διακριτικά.
 
– Προσέχουμε να έχουμε βγάλει την κάρτα προτού πλησιάσουμε το ΑΤΜ της τράπεζας και βέβαια δεν ακουμπάμε πάνω στο μηχάνημα, πορτοφόλι, κλειδιά, κινητό κ.ο.κ.  Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πάνω στη φούρια των στιγμών (να μετρήσουμε τα χρήματα, να τα βάλουμε στην τσάντα ή την τσέπη μας κ.ο.κ.) να τα ξεχάσουμε εκεί.
 
 
 
Κοινοποίηση