Οι 5 βασικές οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των λαχανικών

0

Το σωστό πλύσιμο των λαχανικών είναι βασική προϋπόθεση για να τα καταναλώνουμε με ασφάλεια. Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία, βήμα προς βήμα, όπως την περιγράφει η Έλενα Αλατράρη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος RD Τεχνολόγος Τροφίμων:

1. Πριν πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και χλιαρό νερό.

2. Συνεχίστε πλένοντας τα φρούτα και τα λαχανικά σας με άφθονο τρεχούμενο νερό. Αυτό ισχύει και για τα φρούτα ή τα λαχανικά που δεν καταναλώνετε με τη φλούδα τους γιατί όταν αυτά κοπούν χημικές ουσίες και μικροοργανισμοί περνούν από τη φλούδα τους στο εσωτερικό τους.

3. Αποφύγετε το σαπούνι στο πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών καθώς μπορεί να απορροφηθεί από τους πόρους τους ή να παραμείνει ως υπόλειμμα σε αυτά και τελικά να καταναλωθεί.

4. Σε λαχανικά όπως το μαρούλι ή το λάχανο αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα πριν τα πλύνετε.

5. Ιδανική στιγμή για να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι λίγο πριν τα καταναλώσετε.

Πηγή: medNutrition

 

Κοινοποίηση