5+1 κινήσεις για να στεγνώνουν τα ρούχα γρηγορότερα

0
Είναι πρωί και ο χρόνος που μας μένει για να ξεκινήσουμε για τη δουλειά, περιορισμένος. Πόσες φορές έχει συμβεί να θέλουμε λοιπόν να φορέσουμε ένα ρούχο για το γραφείο και να το βρίσκουμε στην απλώστρα νωπό παρότι το έχουμε απλώσει αρκετό χρόνο πριν; 
Αυτό συμβαίνει γιατί το στέγνωμα των ρούχων είναι μία διαδικασία που χρειάζεται αρκετή …υπομονή – κάτι που βέβαια δε βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση. 
 

Υπάρχουν ωστόσο μία σειρά από συγκεκριμένες κινήσεις κι επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στο να στεγνώνουν τα ρούχα μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα είναι εφικτό:

 

 
1. Όταν βγάζουμε τα ρούχα από το πλυντήριο τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά γίνεται και στη συνέχεια τ' απλώνουμε άμεσα – χωρίς καθυστέρηση.
 
2. Δεν απλώνουμε τα ρούχα στην απλώστρα στριμωγμένα – το ένα, σχεδόν, "πάνω" στο άλλο. Είναι περίπου βέβαιο ότι κανένα δε θα στεγνώσει εγκαίρως. Είναι προτιμότερο, εφόσον υπάρχει έλλειψη χώρου, ν' απλώνουμε λιγότερα ρούχα κάθε φορά παρά όλα μαζί όπως-όπως.
 
Επίσης, προτού τ' απλώσουμε, τα τινάζουμε καλά – είναι μία κίνηση απαραίτητη για να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
 
3. Όταν απλώνουμε το ρούχο φροντίζουμε να μην είναι διπλωμένο πάνω στο σχοινί της απλώστρας. Αντίθετα, το κρεμάμε όσο το δυνατόν πιο τεντωμένο γίνεται. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνουμε το χρόνο του στεγνώματος.
 
4. Τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα όταν τ' απλώσουμε σε κάποιο σημείο που τα φυσάει εντονότερα ο αέρας. Με τον αέρα οι υδρατμοί εξατμίζονται με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία του στεγνώματος. 
 
5. Ο ήλιος προφανώς διευκολύνει τα μέγιστα στο ταχύτατο στέγνωμα των πλυμένων ρούχων. Έτσι επιλέγουμε να τ' απλώνουμε σε σημεία που τα βλέπει περισσότερο ο ήλιος. Η έντονη ηλιοφάνεια ωστόσο (τους καλοκαιρινούς μήνες παραδείγματος χάρη), μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα – όπως αλλοιώσεις στο χρώμα τους. Γι' αυτό και γενικά είναι προτιμότερο να τ' απλώνουμε από την ανάποδη πλευρά.
 
6. Και 2 "μηχανικές" λύσεις για γρηγορότερο στέγνωμα:
 
i. Στεγνωτήριο ρούχων.
Η αγορά ενός στεγνωτηρίου ρούχων είναι μία πρακτική λύση να στεγνώνουμε τα ρούχα μας όσο το δυνατόν συντομότερα αν και το κόστος τους δεν είναι αμελητέο (βλ. ενδεικτικά εδώ). Παράλληλα, στην αγορά είναι διαθέσιμες και ηλεκτρικές συσκευές που συνδυάζουν πλυντήριο και στεγνωτήριο (πλένουν και στεγνώνουν τα ρούχα δηλαδή) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου και διευκόλυνση των νοικοκυριών. 
 
ii. Θερμαινόμενες κρεμάστρες και απλώστρες.
ηλεκτρικη θερμαινομενη απλωστρα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά τόσο ειδικές θερμαινόμενες απλώστρες (βλ. ενδεικτικά εδώ) όσο και θερμαινόμενες κρεμάστρες (βλ. ενδεικτικά εδώ) που μπορούν να βοηθήσουν πολύ – ιδιαίτερα όταν θέλουμε να έχουμε συγκεκριμένα ρούχα στεγνά όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 
 
Κοινοποίηση