Πασχαλινή λαμπάδα: πως τη φτιάχνουμε μόνοι μας!

0

Η πασχαλινή λαμπάδα είναι το πλέον καθιερωμένο δώρο για τα βαφτιστήρια μας. Ότι άλλο κι εάν τους πάρουμε, βιβλίο, παιχνίδι, ρούχα, απαραιτήτως θα πρέπει να συνοδεύεται και από την πασχαλινή τους λαμπαδίτσα. Έτσι έχει το πατροπαράδοτο έθιμο στον τόπο μας – και καλώς έχει!

Παρότι δε, συνήθως, την αγοράζουμε έτοιμη από κάποιο κατάστημα, εμείς θα προτείνουμε εδώ τον πιο …δύσκολο δρόμο, να την φτιάξουμε μόνοι μας (αν και όπως θα δείτε δεν είναι και τόσο δύσκολος τελικά). Κι αυτό γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορούμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που αισθητικά μπορεί να είναι ανώτερο από τις ‘έτοιμες’ πασχαλινές λαμπάδες – οι οποίες άλλωστε, σχεδιαστικά, ανακυκλώνονται συνήθως σε συγκεκριμένα μοτίβα.

Ας δούμε πως θα το πετύχουμε λοιπόν:

Βήμα 1ο:  Αγοράζουμε τη λαμπάδα. 

Για το σκοπό αυτό απευθυνόμαστε στο πλησιέστερο κηροπλαστείο ή μπορούμε να την παραγγείλουμε και ηλεκτρονικά.

Βήμα 2ο:   Επιλέγουμε και τοποθετούμε τη διακόσμηση.   

Εδώ οι επιλογές είναι απεριόριστες: ένα playmobile, ένα αυτοκινητάκι μινιατούρα, μια χάρτινη ή πλαστική πεταλουδίτσα, ένα αποξηραμμένο λουλούδι, ένα κοχύλι ή οτιδήποτε άλλο – αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Ένας και μόνος είναι ο περιορισμός: το όποιο αντικείμενο επιλέξουμε θα πρέπει να είναι αρκούντως ελαφρύ ώστε να ‘κρέμεται’ με άνεση από τη λαμπάδα. Αλλά και για άλλον ένα λόγο: να μην ξεχνάμε ότι παιδικά χεράκια θα την κρατάνε!

Αφού επιλέξουμε το αντικείμενο που θα τοποθετήσουμε το κολλάμε πάνω στην πασχαλινή λαμπάδα χρησιμοποιώντας το πιο πρακτικό και ίσως κατάλληλο τρόπο – το πιστόλι σιλικόνης.

Προσοχή όμως: επειδή με το πιστόλι σιλικόνης θα λειώσει το κερί, χρησιμοποιούμε το εξής ‘τρικ’:

Στο σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε τη διακόσμηση (παιχνιδάκι ή οτιδήποτε άλλο) τοποθετούμε περιμετρικά στο κερί (και μόνο στο συγκεκριμένο σημείο) ένα κομμάτι κορδέλλα την οποία και κολλάμε πάνω του με κόλλα. Στη συνέχεια πάνω στην κορδέλλα κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης το όποιο διακοσμητικό.

Τέλος, προσθέτουμε και την απαραίτητη ‘γαρνιτούρα’: μία κορδέλλα ή ένα πολύχρωμο κορδόνι. Εδώ, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσουμε το προσωπικό μας γούστο. Δύο είναι τα βασικά κριτήρια: το φύλο του βαφτιστηριού και οι ‘περιορισμοί’ που μας βάζει το χρώμα της λαμπάδας και του αντικειμένου που έχουμε τοποθετήσει πάνω της έτσι ώστε να ‘δένει’ αισθητικά το όλο σύνολο. Εάν θέλουμε μάλιστα να πετύχουμε μια ακόμη πιο ‘γεμάτη’ εικόνα, μπορούμε να κολλήσουμε πάνω στην κορδέλλα και διάφορες χαντρούλες.

Βήμα 3ο και τελευταίο:  συσκευασία.

Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ αγοράσουμε ένα ωραίο κουτί συσκευασίας ή ένα κομψό χαρτί περιτυλίγματος. Βρίσκουμε ακόμη και στα super markets.

Τέλος ένα σημαντικό tip που πρέπει να ‘χουμε κατά νου:

Η κορδέλλα και το όποιο παιχνίδι θα κρεμάσουμε πάνω στη λαμπάδα πρέπει να ξεκινάνε σε σημείο που βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από αυτό της κορυφής – του φυτιλιού δηλαδή. Κι αυτό γιατί η λαμπάδα είναι για να …καίγεται κι εάν δεν υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ φυτιλιού και διακόσμησης – αυτά τα 2 κάποια στιγμή θα πλησιάσουν …επικίνδυνα!

Άννα Φιλιζιώτου

Κοινοποίηση