5 Πρακτικά Tips για μία -πιο- κεφάτη ημέρα

0

Το κέφι, η καλή διάθεση είναι η πλέον απαραίτητη  προυπόθεση για ν' αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη καθημερινότητα. Πως μπορούμε να την αποκτήσουμε όμως; Κι όσοι πιθανόν την έχουμε πως μπορούμε να τη διατηρήσουμε με τα "ζόρια" με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι σχεδόν σε καθημερινή βάση;

Προφανώς, μαγικές φόρμουλες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως μικρά "μυστικά" που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά. Ας δούμε ορισμένα από αυτά που δεν κινούνται στη σφαίρα της θεωρίας αλλά είναι πρακτικά εφαρμόσιμα:

⇒ Ξυπνάμε το πρωί λίγο νωρίτερα από το κανονικό κι αφιερώνουμε αυτό τον έξτρα χρόνο στο να κάνουμε κάτι που μας ευχαριστεί.

⇒ Προσπαθούμε να μετατρέψουμε την ώρα που πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο σε ώρα κεφιού και χαράς κι αποφεύγουμε να γκρινιάξουμε για τις υποχρεώσεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Αστεïσμοί, πειράγματα βρίσκονται σε πρώτη θέση – έτσι για να ξεκινήσει καλύτερα η ημέρα!

⇒ Όταν τα πράγματα στο γραφείο γίνονται πολύ πιεστικά, εφαρμόζουμε τα "δεκάλεπτα αποσυμπίεσης". Τι είναι αυτά; Βγαίνουμε για λίγο από το χώρο του γραφείου και κάνουμε μία μικρή χαλαρή βόλτα στα πέριξ. Με το περπάτημα το μυαλό καθαρίζει, το σώμα χαλαρώνει και επιστρέφουμε στη βάση μας μετά από λίγο, πολύ πιο ήρεμοι.

⇒ Η ώρα του φαγητού στο γραφείο είναι "ιερή". Το τέταρτο που θα αφιερώσουμε κάπου στο μεσημέρι για το απαραίτητο γεύμα, "κατεβάζουμε ρολλά" αφήνοντας τις εργασιακές σκοτούρες …εκτός.

⇒ Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι αφιερώνουμε απαραιτήτως λίγο χρόνο για παιχνίδι με τα παιδιά. Είναι απίστευτο το πόσο αγχολυτικά λειτουργεί το παιχνίδι με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Μπορεί να αντιστρέψει ακόμη και την πιο κακή διάθεση.

⇒ Λίγο πριν κοιμηθούμε το βράδυ αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο. Ναι, το ξέρουμε ότι πολύς χρόνος δεν υπάρχει και η κούραση είναι εμφανής, όμως έστω κι ένα δεκάλεπτο διάβασμα ενός  κ α λ ο ύ  βιβλίου (το υπογραμίζουμε αυτό το τελευταίο) μπορεί να λειτουργήσει πολύ ευεργετικά στη ψυχική και σωματική μας ξεκούραση.

⇒ Τέλος, αναζητούμε μία προσωπική απασχόληση, ένα χόμπυ, που θα μας ευχαριστεί. Το ν' αφιερώνουμε έστω και λίγο χρόνο αλλά σε μόνιμη βάση για πράγματα που μας δίνουν προσωπική ευχαρίστηση έχει πραγματικά μεγάλη σημασία καθώς επιδρά σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσής μας. Γι' αυτό, ακόμη κι εάν δεν έχουμε κάποιο χόμπυ, θα πρέπει ν' αναζητήσουμε επειγόντως κάποιο! Το ποιό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Σε άλλους π.χ. αρέσει ο αθλητισμός και σε άλλους η συλλογή γραμματοσήμων ή ο μοντελισμός. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε κάτι που μας ευχαριστεί και ν' ασχολούμαστε συστηματικά με αυτό. Το οφείλουμε στον εαυτό μας άλλωστε.

 

Κοινοποίηση