Πως βρίσκουμε τα βενζινάδικα με τη φθηνότερη βενζίνη

0

Με το κόστος της βενζίνης -και του καυσίμου γενικότερα- στα ύψη, το να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα το φθηνότερο βενζινάδικο στην περιοχή που μας ενδιαφέρει είναι πολύ σημαντικό για την τσέπη μας. Υπάρχουν 2 site και μία εφαρμογή για κινητά λοιπόν που μας προσφέρουν αυτή ακριβώς την πληροφορία:

1. E-venzinadika.gr.

To e-venzinadika είναι ένα νέο – εύχρηστο site, μία μηχανή αναζήτησης βενζινάδικων ουσιαστικά, μέσα από την οποία επιλέγουμε το νομό και τον τύπο καυσίμου που μας ενδιαφέρει και χρησιμοποιώντας το ειδικό φίλτρο «Πιο φθηνή» βρίσκουμε πανεύκολα το βενζινάδικο με τη φθηνότερη τιμή βενζίνης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κι όχι μόνο αυτό: χρησιμοποιώντας το φίλτρο «Πιο κοντά» κι αφού έχουμε πρώτα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εντοπισμού της περιοχής που βρισκόμαστε μπορούμε να βρούμε το βενζινάδικο που είναι στην κοντινότερη απόσταση από το σημείο που βρισκόμαστε εμείς.

Εξυπακούεται φυσικά ότι μπορούμε να έχουμε πληροφόρηση για τα βενζινάδικα που έχουν εγγραφεί στο e-venzinadika ενώ τα υπόλοιπα δεδομένα το site τα συλλέγει από το Παρατηρητήριο Τιμών.

Α, και βέβαια μπορούμε να κατεβάσουμε το e-Venzinadika app για Android συσκευές ώστε να έχουμε άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία που θέλουμε μέσα από το κινητό μας.

2. Fuelprices.gr (Το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας).

Μέσα από το Fuelprices.gr , το site που έχει αναπτύξει το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, μπορούμε να δούμε άμεσα το φθηνότερο βενζινάδικο στην περιοχή μας κάνοντας μερικές απλές κινήσεις: επιλέγουμε το νομό που μας ενδιαφέρει στο σχετικό χάρτη που εμφανίζεται κι αμέσως μετά το δήμο που μας ενδιαφέρει καθώς και τον τύπο καυσίμου που θέλουμε. Μετά από αυτό εμφανίζεται η σχετική λίστα με τα βενζινάδικα με κατάταξη από το φθηνότερο προς το ακριβότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Fuelprices είναι διαθέσιμο και σε app για android κινητά.

3. FuelGR.

Με την εύχρηστη εφαρμογή fuelGR για Android συσκευές μπορούμε να δούμε σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων στην Ελλάδα. Το fuelsGR app λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής μας (χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής) ή με υπόδειξη της περιοχής πάνω στο χάρτη. Επιπλέον μπορούμε να ορίσουμε τύπο καυσίμου, εταιρίες αλλά και παλαιότητα τιμών. Και βέβαια οι πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε αφορούν τόσο την τιμή της βενζίνης (όλων των τύπων) όσο και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αλλά και του υγραερίου. Η εφαρμογή αντλεί τα δεδομένα της από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Δείτε εδώ μία σειρά από Πρακτικά Tips για χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης

 

Κοινοποίηση