Σε ποιες περιπτώσεις η ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό

0

Δύο είναι οι περιπτώσεις στις οποίες η ΕΥΔΑΠ θα προχωράει σε διακοπή της παροχής νερού λόγω ληξιπρόθεσμων οφελών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις που θα  διακόπτεται η σύνδεση υδροδότησης είναι:

▪ Σε ακίνητα που κατοικούνται από τους ιδιοκτήτες τους και παρουσιάζουν υψηλή οφειλή, μεγαλύτερη των 500,00 ευρώ, που κατά κανόνα έχει διαμορφωθεί σε βάθος χρόνου και,

Σε μισθωμένα ακίνητα τα οποία παρουσιάζουν οφειλή μεγαλύτερη από 100,00 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, ειδικά αυτή η τελευταία κατηγορία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,5% των καταναλωτών της και αφορά κυρίως σε ασυνεπείς πελάτες οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει στην εταιρεία τεκμηριωμένη αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών

Τι ισχύει για τους ιδιοκτήτες που έχουν νοικιάσει το ακίνητό τους:

Η ΕΥΔΑΠ, βάσει καταστατικού, συμβάλλεται με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος και είναι υπόλογος για οποιαδήποτε οφειλή στην εταιρεία. Συνεπώς, υπάρχει η υποχρέωση από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ να προστατέψει τους ιδιοκτήτες από τους ασυνεπείς ενοικιαστές. Εξ’ ου και διακόπτεται η παροχή του νερού για οφειλή του ενοικιαστή μεγαλύτερη των € 100,00 και με τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις.

Που στέλνεται η ειδοποίηση για τη διακοπή της υδροδότησης (η οποία προηγείται της διακοπής):

Η διακοπή της υδροδότησης δεν γίνεται ποτέ απροειδοποίητα, καθώς έχει προηγηθεί τουλάχιστον μία ειδική επιστολή που αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση του υδροδοτούμενου ακινήτου ενώ για τους καταναλωτές που έχουν δηλώσει e-mail ή κινητό τηλέφωνο, γίνεται ταυτόχρονη αποστολή μηνύματος e-mail ή sms.

Τι ισχύει με δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης:

Η ΕΥΔΑΠ,όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, συνεπής στο κοινωνικό της ρόλο, έχει θεσπίσει το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο, το οποίο από 1/7/2017 διπλασιάζει τη δωρεάν ποσότητα νερού για όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ παρέχει επιπλέον δωρεάν ποσότητα σε κάθε μέλος ΑμΕΑ ενός τέτοιου νοικοκυριού. Επίσης, η εταιρεία εφάρμοσε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών το οποίο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους καταναλωτές, ενώ το τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα από το 2008. Επίσης η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη δρομολογήσει τη συνεργασία της με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για την τεκμηρίωση της πραγματικής οικονομικής αδυναμίας των νοικοκυριών που χρήζουν φροντίδας για την επιβίωσή τους, φροντίδα που η ΕΥΔΑΠ δεν θα τους την στερήσει.

 Δείτε εδώ μία σειρά από Πρακτικά Tips για να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση νερού στο σπίτι

Κοινοποίηση