Βρες εύκολα από το κινητό σου σε πόση ώρα έρχεται το επόμενο λεωφορείο

0

Το ήξερες ότι υπάρχει ειδική εφαρμογή του ΟΑΣΑ για κινητά με την οποία μπορείς να δεις σε πόση ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο ή τρόλεϊ; Και μάλιστα σου δίνει και μία σειρά από πολύτιμες πληροφορίες για να προγραμματίζεις γενικότερα τις καθημερινές μου μετακινήσεις;

Με τη χρήση της εφαρμογής OASA TELEMATICS λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, την άφιξη του επόμενου οχήματος για την πλησιέστερη στάση από το σημείο που βρισκόμαστε αλλά και για τη καλύτερη διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να προγραμματίζουμε έγκαιρα τις μετακινήσεις μας χωρίς τις γνωστές …εκνευριστικές αναμονές στις στάσεις.

Μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ για Android Κινητά κι από εδώ για iOS (iphone συσκευές κλ.π.)  ενώ η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στη διεύθυνση telematics.oasa.gr .

Εκτός όμως από την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ο Ο.Α.Σ.Α. υπάρχει διαθέσιμη και άλλη εφαρμογή που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να γίνουν …παιχνιδάκι οι καθημερινές μετακινήσεις μας με τα λεωφορεία. Πρόκειται για ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Η εφαρμογή αυτή δεν προσφέρει βέβαια ενημέρωση για τις αναχωρήσεις των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο (για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε το OASA Telematics). Το ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ όμως είναι πολύ χρήσιμο ακόμη και για offline ενημέρωση και εκτίμηση των αναχωρήσεων από κάθε στάση σε μελλοντικό χρόνο (όταν το δρομολόγιο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και επομένως δεν έχει δεδομένα τηλεματικής σε πραγματικό χρόνο). Επίσης είναι χρήσιμο και για τα δρομολόγια του Προαστιακού του Τραμ και του Μετρό, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα τηλεματικής ακόμα. Είναι λοιπόν ένα πολύ καλό εργαλείο για τον εξαρχής σωστό προγραμματισμό της καθημερινότητάς μας όταν αυτή περιλαμβάνει μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εφαρμογή ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ είναι διαθέσιμη μόνο για Android κινητά και μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ.

2 εφαρμογές λοιπόν που κάνουν πολύ ευκολότερες τις καθημερινές μας μετακινήσεις με λεωφορείο, τρόλεϊ καθώς παίρνουμε όλη την πληροφορία που χρειαζόμαστε εύκολα και άμεσα – στην οθόνη του κινητού μας! 

……..Ο πρακτικός τύπος……..

Κοινοποίηση