10 τρόποι για να μειώσουμε τ’ ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μας

0

Η πληρωμή των ασφαλίστρων του αυτοκινήτου κάθε εξάμηνο, είναι ένας σημαντικός επιπλέον μπελάς για τον οικογενειακό προυπολογισμό. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειώσουμε το ύψος τους; Κι εάν ναι, με ποιες κινήσεις μπορούμε να το πετύχουμε; Ο Στέφανος Κοτζαμάνης στο Euro2day λοιπόν, συγκέντρωσε και κατέγραψε τις 10 σημαντικότερες:

1. Απόκτηση περισσότερων ασφαλιστικών καλύψεων στην ίδια εταιρεία (π.χ. πέρα από πρόγραμμα αυτοκινήτου και συνταξιοδοτικό πακέτο ή πρόγραμμα υγείας).

2. Εκπτώσεις σε πρόσθετες καλύψεις που συμπληρώνουν την ελάχιστη (π.χ. εκτός από ασφάλιση αστικής ευθύνης και κάλυψη έναντι κλοπής).3. Ασφάλιση στην ίδια εταιρεία περισσότερων του ενός οχημάτων της ίδιας οικογένειας (π.χ. αυτοκίνητο ή μηχανή συζύγου).

4. Απουσία τροχαίων ατυχημάτων κατά τα τελευταία χρόνια.

5. Δραστηριοποίηση σε κατηγορίες επαγγελμάτων που συχνά πριμοδοτούν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι).

6. Ο τόπος κατοικίας του οδηγού να είναι σε περιοχές της χώρας με χαμηλότερη συχνότητα ατυχημάτων (η επικινδυνότητα ποικίλλει ανά νομό, λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση οδικού δικτύου κ.λπ.).

7. Δυνατότητα απόκτησης ειδικών πακέτων ασφαλίστρων για οδηγούς που διανύουν περιορισμένο αριθμό χιλιομέτρων μέσα σε ένα έτος.

8. Συνήθως, το ετήσιας διάρκειας συμβόλαιο είναι χαμηλότερης αξίας από το διπλάσιο ενός συμβολαίου εξαμηνιαίας διάρκειας, ή από το τετραπλάσιο ενός συμβολαίου τριμηνιαίας αξίας.

9. Ενίοτε προσφέρονται κάποια κίνητρα σε οδηγούς που δέχονται να εξεταστεί η οδηγητική τους συμπεριφορά (π.χ. κληρώσεις δώρων).

10. Σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρονται εκπτώσεις τιμολογίου, όταν η διάθεση του προϊόντος συνδυάζεται με την κατανάλωση συγκεκριμένων μη ασφαλιστικών προϊόντων ή υπηρεσιών.

Πέραν αυτών, υπάρχει ο ανταγωνισμός (οι τιμές μπορεί να διαφοροποιούνται σημαντικά) μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που:

α) Λειτουργούν μέσα από δίκτυα διαμεσολαβητών (ασφαλιστές, πράκτορες, brokers).

β) Διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω του internet (π.χ. Anytime και Hellas Direct).

γ) Συνεργάζονται μέσω τραπεζικών δικτύων (bancassurance).

  Πως βρίσκουμε online τα βενζινάδικα με τη φθηνότερη βενζίνη

Κοινοποίηση