Όταν αγοράζεις ομπρέλα για την παραλία, η εμφάνισή της δεν πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο

0

Εάν δεν είσαι από αυτούς που αφήνουν τα πράγματά τους στην ακτή, βουτάνε για λίγο στη θάλασσα και μετά σκουπίζονται κι …αποχωρούν, ή εάν δεν είσαι από αυτούς που κάνουν το μπάνιο τους νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, τότε κατά πάσα πιθανότητα είσαι από αυτούς που χρειάζονται οπωσδήποτε και μία ομπρέλα για την παραλία. Εάν μάλιστα είσαι και οικογενειάρχης τότε είναι σίγουρο ότι την χρειάζεσαι. Τι ομπρέλα όμως θα πάρεις;

Ναι ξέρω ότι υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά μία απίστευτη γκάμα σε εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα όμως πρόσεξε·  δεν είναι η εμφάνιση μιας ομπρέλας αυτή που θα σε κάνει να την διαλέξεις αλλά τα χαρακτηριστικά της. Δες λοιπόν τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να μην αγοράσεις τελικά μια εντυπωσιακή ομπρέλα που όμως κυριολεκτικά θα σε ‘ψήσει’:

Κριτήριο 1ο και βασικότερο: Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Δες τα χαρακτηριστικά της ομπρέλας που θέλεις να πάρεις και εξακρίβωσε ότι προσφέρει επαρκή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία (προστασία UV). Εάν δε βλέπεις ν’ αναγράφεται κάτι σχετικό πάνω στο προϊόν ρώτησε τους υπεύθυνους στο κατάστημα και μάλιστα καλό θα ήταν να επιμείνεις στο να σου υποδείξουν μια ομπρέλα που θα διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Γιατί εάν η ομπρέλα που τελικά θα πάρεις δε προσφέρει τη συγκεκριμένη προστασία τότε το πιθανότερο είναι ότι αγόρασες ένα όμορφο πανί μέσα από το οποίο όμως ο ήλιος θα σε ψήνει κανονικά… 

Κριτήριο 2ο: Καλή ποιότητα κατασκευής – αντιανεμική

Επειδή στα Ελληνικά νησιά ο δυνατός αέρας δεν είναι και το σπανιότερο φαινόμενο, η ομπρέλα θαλάσσης που θ’ αγοράσεις θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας με γερές ακτίνες κι αντιανεμικά χαρακτηριστικά ώστε να μη βρεθείς στη δυσάρεστη θέση στον πρώτο κάπως πιο δυνατό αέρα που θα συναντήσεις να δεις την ομπρέλα σου να διπλώνει. Γιατί στην περίπτωση αυτή, αντί ν’ απολαμβάνεις το μπάνιο σου θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να περνάς την ώρα σου στην παραλία προσπαθώντας να φέρεις την ομπρέλα στα ίσια της.

Κριτήριο 3ο: η ομπρέλα πρέπει να είναι ελαφριά και ν’ ανοιγοκλείνει πανεύκολα

Σκέψου λίγο την εικόνα – ιδιαίτερα εάν είσαι οικογενειάρχης. Έχεις να κουβαλήσεις στην παραλία όλα τα απαραίτητα για την εξόρμηση της οικογένειας στη θάλασσα (ψάθες, παιχνίδια, φαγητό, νερό, κ.ο.κ.) και παράλληλα και μια ασήκωτη ομπρέλα που θα σε κάνει να νοιώθεις περίπου σαν τον Πύρο Δήμα… Δεν είναι κι ότι καλύτερο, ε; Για αυτό λοιπόν και παρότι οι σιδερένιες ομπρέλες είναι συνήθως εξαιρετικής αντοχής, είναι προτιμότερες αυτές από αλουμίνιο που είναι πολύ ελαφρότερες κι άρα μεταφέρονται πολύ ευκολότερα ενώ παράλληλα δε εμφανίζουν μακροχρόνια και σημάδια σκουριάς. Και βέβαια εξυπακούεται ότι η όποια ομπρέλα αγοράσεις θα πρέπει να έχει ένα τέτοιο μηχανισμό που θα κάνει το άνοιγμα – κλείσιμο παιχνιδάκι.

Κοινοποίηση