4 τρόποι για πληρωμή της εφορίας σε πολλές δόσεις

0

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες καθώς η ανεργία να καλπάζει ενώ παράλληλα οι φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε νοικοκυριού αυξάνονται διαρκώς. Δεδομένου λοιπόν ότι πολύς κόσμος αδυνατεί πλέον ν’ ανταποκριθεί έγκαιρα σε αυτές ας δούμε τους τέσσερις τρόπους που έχει κάθε φορολογούμενος για τις πληρώσει σε πολλές δόσεις όπως τους καταγράφει το πάντα έγκυρο capital:

1. Μπορεί ν’ αφήσει τη φορολογική υποχρέωση να λήξει και να καταφύγει στη συνέχεια στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων (εφόσον πρόκειται για έκτακτη φορολογική υποχρέωση). Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά μέσω taxisnet και ο φορολογούμενος χρεώνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.

2. Μπορεί πριν λήξει η φορολογική οφειλή να επισκεφθεί την εφορία και να ζητήσει ρύθμισή της με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. Η αίτηση υποβάλλεται χειρόγραφα στην εφορία.

3. Μπορεί να κάνει χρήση των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων με πιστωτική κάρτα. Τα προγράμματα που προσφέρουν οι τράπεζες δίνουν 9 έως 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση φορολογικών οφειλών. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλείται με έως 12 άτοκες δόσεις κάθε δόση φόρου (π.χ. εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ). Έτσι, για παράδειγμα, οι τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος μπορούν να πληρωθούν σταδιακά με «καθυστέρηση» αρκετών μηνών και άτοκα.

4. Μπορεί ν’ αφήσει τις φορολογικές οφειλές να λήξουν και να μην τις ρυθμίσει. Θα πρέπει όμως ανά μήνα να πληρώσει κάποιο ποσό το οποίο αντέχει. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να του επιβληθούν κατασχέσεις και χρεώνεται με επιτόκιο 8,76% ετησίως.

Κοινοποίηση