5 Πρακτικά Tips για να πίνουμε περισσότερο νερό

0

Το πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού καθημερινά δεν χρειάζεται να το πούμε – το σημειώνουν όλοι οι ειδικοί και το διαπιστώνουμε και οι ίδιοι όσες φορές το κάνουμε πράξη. Κι ακριβώς εδώ βρίσκεται η δυσκολία: να εντάξουμε την εξαιρετική αυτή συνήθεια, σταθερά, στην καθημερινότητά μας – κι όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού. Γιατί η ανάγκη για αρκετό νερό δεν έχει εποχικότητα έστω κι εάν τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη μας υπενθυμίζει εντονότερα την ανάγκη του.

5 tips λοιπόν που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να πίνουμε περισσότερο νερό συστηματικά – σε καθημερινή βάση:

1. Ξεκινάμε μ' ένα – δύο ποτήρια από το πρωί, προτού φύγουμε για τη δουλειά όταν το μυαλό είναι καθαρό και δεν έχει αποσπαστεί από τις καθημερινές, ατελείωτες υποχρεώσεις. Γιατί κι εδώ ισχύει το "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται".

2. Συνοδεύουμε τα καθημερινά μας καφεδάκια μ' ένα ποτήρι νερό.

Και δικαιολογημένα θα αντιτείνει κάποιος: "μα καλά, έτσι κι αλλιώς ο καφές δε συνοδεύεται από ένα ποτήρι νερό;". Όχι απαραίτητα πλέον. Κι αυτό γιατί η επικράτηση του κρύου καφέ (βλ. freddo, nescafe κ.ο.κ.) κάνει λιγότερο απαραίτητη τη συνοδεία του νερού. Εάν λοιπόν τηρήσουμε το, ένα ποτηράκι νερό με κάθε καφέ – ζεστό ή κρύο, έχουμε σίγουρα άλλα 2 ποτήρια νερό καθημερινά.

3. Έχουμε ένα μπουκαλάκι νερό πάντα στην τσάντα μας.

Όταν κινούμαστε έξω καλό είναι να έχουμε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό μαζί μας. Ακόμη κι εάν, εντέλει, δεν το καταναλώσουμε όλο, οι πιθανότητες να πάρουμε μία καλή δόση είναι σαφώς μεγάλες.

4. Έχουμε πάντα ένα ποτήρι νερό σε εμφανές σημείο στο χώρο που κινούμαστε

Είτε βρισκόμαστε στο σπίτι είτε στο γραφείο φροντίζουμε να υπάρχει πάντα ένα ποτήρι με νερό σε κάποιο εμφανές σημείο. Η παρουσία του είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει τελικά στο να καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα καθημερινά απ' ότι εάν το αφήναμε απλά στην προαίρεσή μας.

5. Βρίσκουμε κάποιο "ειδικό" τρόπο να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας την ανάγκη για να πιούμε νερό.  

Πώς; Μία απλή και πολύ εύκολη λύση που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι να βάλουμε 2-3 καθημερινές υπενθυμίσεις στο κινητό μας. Ε, δεν μπορεί, ακόμη κι εάν αγνοήσουμε τη μία θα λάβουμε υπόψιν μας τις υπόλοιπες. Καμιά φορά δε, αυτές οι "πρακτικές" λύσεις είναι και οι πλέον αποδοτικές.

 

Ας βάλουμε λοιπόν το νεράκι στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιώντας όποιον από τους παραπάνω έξυπνους τρόπους ή και όλους συνδυαστικά, για να το πετύχουμε. Η ωφέλεια για την υγεία και την ευεξία μας θα είναι πραγματικά πολύ σημαντική.

 

Κοινοποίηση