5 πράγματα που πρέπει να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα

0

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους η ωραιότερη περίοδος της χρονιάς. Και διακιολογημένα. Εκτός όμως από τους στολισμούς, τα οικογενειακά τραπέζια και τη γιορτινή διάθεση υπάρχει και η ουσία. Ας δούμε πέντε πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψουμε να κάνουμε για ν' αξιοποίησουμε πραγματικά το χρόνο μας κάνοντας καλύτερα και ουσιαστικότερα τα φετινά μας Χριστούγεννα:

1. Διαβάζουμε

Αφιερώνουμε λίγο χρόνο καθημερινά για ν' ανακαλύψουμε και πάλι μία σπουδαία μορφή ψυχαγωγίας που η έλλειψη χρόνου τον υπόλοιπο καιρό αλλά και η τεχνολογία που μας έχει οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια μας έχουν κάνει να βάλουμε στην άκρη. Υπάρχει σίγουρα ένα βιβλίο ξεχασμένο σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης μας που μας περιμένει να το ανακαλύψουμε. Κι εάν δεν υπάρχει, μία βόλτα με τα παιδιά σε κάποιο βιβλιοπωλείο θα δώσει τη λύση. Άλλωστε τα βιβλιοπωλεία την περίοδο των γιορτών είναι ένας πραγματικά μαγευτικός τόπος για μικρούς και μεγάλους. 

2. Περνάμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούμε με τα παιδιά μας

Βόλτες, κουβέντα, σινεμά και θέατρο, μικρές εξορμήσεις. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι ατελείωτες. Αυτά τα Χριστούγεννα περιορίζουμε την τηλεόραση και τον υπολογιστή, χρησιμοποιούμε το κινητό μόνο για τ' απολύτως αναγκαία κι αφιερώνουμε πραγματικό χρόνο στα παιδιά μας. Το έχουν και το έχουμε ανάγκη.

3. Αγοράζουμε ένα δώρο γι' αυτούς που αγαπάμε

Δεν έχει σημασία εάν είναι μικρό κι ασήμαντης οικονομικής αξίας. Ας μη μας σταματήσουν τα περιορισμένα οικονομικά μας. Σημασία έχει η κίνηση και το νοιάξιμο που θα εισπράξει ο δικός μας άνθρωπος. Άλλωστε αυτό που μένει δεν είναι η αξία του δώρου αλλά η αξία της σκέψης και της κίνησης.

4. Θυμόμαστε ανθρώπους που είναι μόνοι τους

Δεν μπορεί και στο δικό μας οικογενειακό ή φιλικό περίγυρο θα υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που βασανίζονται από τη μοναξιά. Ας τους σκεφτούμε για λίγο. Ένα τηλεφώνημα, μία επίσκεψη, μία θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας θα είναι το καλύτερο δώρο γι' αυτούς. Ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για κάποιον που δεν έχει σταθεί τόσο τυχερός όσο εμείς.

5. Δίνουμε λίγο από το περίσσευμα ή το υστέρημά μας σε κάποιους που το έχουν ανάγκη

Παρότι οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, ας δώσουμε ένα μικρό ποσό για να ανακουφίσουμε κάποιους που δυσκολεύονται πολύ. Οι ευκαιρίες και οι τρόποι είναι πλέον πολλοί. Ας μη μας σταματήσει το γεγονός ότι το ποσό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι πολύ μικρό. Ας αποφασίσουμε να κάνουμε την κίνηση. Άλλωστε, όταν περισσότεροι κάνουν την κίνηση, το λίγο πολλαπλασιάζεται. 

 

Κοινοποίηση