Πως & που θα κάνουμε ηλεκτρονικά αίτηση για 3 βασικά Επιδόματα

0

Επειδή ‘ο χρόνος είναι χρήμα’ και δεν έχουμε την πολυτέλεια να το χάνουμε σε ατελείωτα googlαρίσματα, μαζέψαμε όλη την απαραίτητη πληροφορία για το πως και που μπορούμε να κάνουμε μέσα στη χρονιά online την αίτηση για τρία βασικά επιδόματα: Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, Επίδομα Ενοικίου και Επίδομα Θέρμανσης:

Για το Κοινωνικό Επίδομα (Εισόδημα) Αλληλεγγύης

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μια φορά ανά εξάμηνο – με αφετηρία την 1η Νοεμβρίου 2018, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση . Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον/την σύζυγο του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (καθώς δίνονται και μια σειρά από άλλες παροχές στους δικαιούχους εκτός από το επίδομα), μπορεί να βρει κάποιος εδώ.

Για το επίδομα θέρμανσης

Η όλη η διαδικασία γίνεται μέσα από την ειδική σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Ε. – Πράξεων Προσδιορισμού Φόρου των τελευταίων πέντε (5) ετών. 

Για το Επίδομα Στέγασης / Ενοικίου: 

Για το 2019 οι αιτήσεις υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Φεβρουαρίου και θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από ειδική εφαρμογή πιθανότατα  στο site του ΗΔΙΚΑ.

Εδώ μπορούμε να δούμε όλους τους όρους και τις προυποθέσεις για να δικαιούται κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα.

Κοινοποίηση