On line ασφάλιση αυτοκινήτου: ποιες ασφαλιστικές παρέχουν την υπηρεσία

0
 
 Η ασφάλιση του αυτοκινήτου online γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό – κι όχι τυχαία.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι γι' αυτό:
i. συνήθως είναι φθηνότερη από τον ''παραδοσιακό'' τρόπο και,
ii. η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούμε ούτε βήμα από την οθόνη του υπολογιστή μας.
 
Έτσι, πολλές γνωστές ασφαλιστικές εταιρίες δραστηριοποιούνται πλέον έντονα και online, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στο χώρο της online ασφάλισης αυτοκινήτου – κάτι που προφανώς είναι προς όφελος μας ως καταναλωτές.  

Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι αυτές οι εταιρίες:

 

 
Ε θ ν ι κ ή  Α σ φ α λ ι σ τ ι κ ή :
 
Στον ειδικό δικτυακό τόπο Ethnikiprotect.gr  η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει μία πλήρη γκάμα online ασφαλιστικών υπηρεσιών για το αυτοκίνητο – με τρία βασικά προγράμματα:
-ProtectClassic,
-ProtectExtra,
-ProtectPremium. 
 
Εξαιρετικά χρηστική είναι η ενότητα "Συχνές ερωτήσεις" όπου δίνονται όλες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες – ειδικά μάλιστα για κάποιον που επιχειρεί για πρώτη φορά ν' ασφαλίσει το αυτοκίνητό του online. 
 
 
A n y t i m e  by Interamerican :
 
Η Interamerican μέσω της Anytime υπήρξε από τις πρώτες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες επένδυσαν στην online ασφάλιση. 
Στο site της εταιρίας παρουσιάζονται αναλυτικά τα 2 προγράμματά της για το αυτοκίνητο – Economic και Value, με αναλυτικούς πίνακες για τις παροχές που αφορούν κάθε πακέτο καθώς κι όλα τα συνεργαζόμενα συνεργεία και μάλιστα ανά περιοχή – ώστε ο υποψήφιος ασφαλιζόμενος να έχει μία πλήρη εικόνα.
Ιδιαίτερα χρηστική είναι κι εδώ η ενότητα "Συχνές ερωτήσεις'' όπου καλύπτεται σχεδόν όλο το φάσμα των αποριών που πιθανόν να γεννηθούν στον πελάτη.
 
 
Ε υ ρ ω π α ι κ ή  Π ί σ τ η :
 
Και η Ευρωπαική Πίστη υπήρξε επίσης μία από τις πρώτες ασφαλιστικές που παρείχε τη δυνατότητα online ασφάλισης. Στο site της εταιρίας και μέσα από τη σχετική φόρμα, ο χρήστης μπορεί εύκολα να κλείσει την ασφάλιση του αυτοκινήτου του ενώ για πληρωμή με πιστωτικές κάρτες προσφέρεται έκπτωση 5%. 
 
 
A l p h a  S a f e  A u t o  –  Alpha Bank:
 
Στο ειδικό site του γνωστού τραπεζικού ομίλου προσφέρεται σε συνεργασία με την AXA Ασφαλιστική, η δυνατότητα online ασφάλισης αυτοκινήτου σε τρία βασικά πακέτα :
-Basic,
-Plus,
-Superior.
 
Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι τα προγράμματα online ασφάλισης αυτοκινήτου απευθύνονται αποκλειστικά στους πελάτες της τράπεζας.
 
 
W i n b a n k D i r e c t  –  Τράπεζα Πειραιώς:
 
To site της WinbankDirect του ομίλου Πειραιώς είναι εύχρηστο και λειτουργικό προσφέροντας κι αυτό -σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό όμιλο Ergo- τρία πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου:
-Premium Value,
-Ideal Value,
-IdealΠειραιώς.
 
Πολύ ενδιαφέρον επίσης έχει και η ενότητα "Χρήσιμες Συμβουλές'' όπου δίνονται πρακτικές συμβουλές σε μία σειρά από πολύ βασικά ερωτήματα όπως ενδεικτικά, τι κάνουμε όταν μας συμβεί τροχαίο ατύχημα, τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός ή τι μας προσφέρει η Οδική Βοήθεια.
 
 
M y D i r e c t  Insurance:
 
Το myDirect.gr είναι ένας δικτυακός τόπος παροχής online  ασφαλιστικών υπηρεσιών σχετικών με τα προιόντα της ασφαλιστικής εταιρίας Prime Insurance Co.
Εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο κι εύχρηστο το myDirect προσφέρει 3 ασφαλιστικά προγράμματα για το αυτοκίνητο:
– Basic,
– Plus,
– Full.
Στα πακέτα ''Plus'' και ''Full'' μάλιστα παρέχεται δωρεάν και το πρόγραμμα  κάλυψης εξωνοσοκομειακής περίθαλψης,  myHealth Privilege.
 
 
 
Online ασφάλιση αυτοκινήτου λοιπόν. Μια υπηρεσία που μας βοηθάει να μειώσουμε το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου μας σε μία δύσκολη περίοδο. Για να είμαστε σίγουρα κερδισμένοι ωστόσο, προτού κλείσουμε το νέο συμβόλαιο πρέπει απαραιτήτως να έχουμε κάνει μία λεπτομερή έρευνα της αγοράς. Δηλαδή, να επισκεφτούμε όλους τους σχετικούς δικτυακούς τόπους και να κάνουμε σύγκριση στις παρεχόμενες υπηρεσίες εστιάζοντας κυρίως σε 2 βασικά δεδομένα:
 
i. τις τιμές, αλλά και,
 
ii. τις προσφερόμενες, αντιστοίχως,  παροχές.
 
 
 
Κοινοποίηση