Κλειδιά: μερικές έξυπνες συμβουλές

0

Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα. Τα κλειδιά είναι ο πιο πιστός καθημερινός σύντροφος, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στη βόλτα. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικά έξυπνα tips που κάνουν τη χρήση τους ευκολότερη αλλά και ασφαλέστερη.

 

 

Στο αυτοκίνητο:

Επειδή συνηθίζουμε να έχουμε όλα τα κλειδιά περασμένα σ' ένα μπρελόκ, θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε το κλειδί του αυτοκινήτου ν' αποσπάται εύκολα από αυτό, καθώς όταν το τοποθετούμε στην εγκοπή στο πλάι του τιμονιού αυτό θα 'σηκώνει' μόνο του κι όλο το βάρος των υπολοίπων κλειδιών με κίνδυνο κάποια στιγμή ν' αχρηστευθεί και να θέλει αντικατάσταση (το κόστος συνήθως υπερβαίνει τα 100 Euro …). Συνεπώς, προτού βάλουμε μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου δεν ξεχνάμε ποτέ ν' αφαιρούμε προηγουμένως το συγκεκριμένο κλειδί από την αρμαθιά με τα υπόλοιπα.

Στο σπίτι:

i. Ελοχεύει ακριβώς ο ίδιος κίνδυνος που περιγράφουμε και για το κλειδί του αυτοκινήτου – ιδίως τις βραδινές ώρες που συνήθως αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στην κλειδαριά της εξωτερικής πόρτας έως το επόμενο πρωινό.

ii. Επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο-μόνιμο σημείο όπου και τοποθετούμε τα κλειδιά επιστρέφοντας στο σπίτι – συνήθως κάπου κοντά στην πόρτα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό καθώς και το να κάνουμε περίπου 'αυτόματα' την κίνηση εναπόθεσης των κλειδιών στο συγκεκριμένο σημείο – θα μας γλιτώσει από την χρονική και ψυχική ταλαιπωρία του -κλασικού- ερωτήματος ''που τ' άφησα, ήμουν σίγουρος ότι ήταν εδώ κλ.π. …''. 

iii.Επειδή τα περισσότερα κλειδιά (τουλάχιστον αυτά που προορίζονται για τις 'κλασικές κλειδαριές') μοιάζουν μεταξύ τους,  τα γνωστά διαφορετικών χρωμάτων 'καπελάκια' κλειδιών που πωλούνται σε όλα τα σχετικά καταστήματα, βοηθούν εξαιρετικά στο να θυμόμαστε ποιο κλειδί ταιριάζει που.

Θέματα ασφαλείας:

i. Δεν χρησιμοποιούμε κανενός είδους ετικέτες με σημάνσεις όπως 'αποθήκη', 'εξοχικό' κλ.π. πάνω στα κλειδιά. Μπορεί να φαίνονται πολύ εξυπηρετικές αλλά είναι το ίδιο 'εξυπηρετικές' και για το λάθος πρόσωπο στα χέρια του οποίου πιθανόν να πέσουν καθώς χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου μαθαίνει επακριβώς τι ανοίγει τι….

ii. Δεν ακουμπάμε ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στο τραπέζι του cafe που βρισκόμαστε με την παρέα μας. Μην ξεχνάμε ότι οι αετονύχηδες είναι πολύ πιο ικανοί από εμάς και με τη μάρκα του αυτοκινήτου χαραγμένη πάνω στο κλειδί, τους το προσφέρουμε στο πιάτο… 

iii. Εάν τοποθετούμε τα κλειδιά σε κάποια θήκη της τσάντας του γραφείου ή της τσάντας εξόδου (οι γυναίκες) καλό θα είναι να επιλέγουμε μια θήκη που να κλείνει με φερμουάρ γιατί στις πλείστες όσες περιπτώσεις ψάχνουμε βιαστικά κάποια αντικείμενο μέσα σε αυτή, δεν είναι δύσκολο, με μια αδέξια κίνησή μας τα κλειδιά να βρεθούν εκτός τσάντας χωρίς να το πάρουμε είδηση…

iv. Τέλος, χρήσιμες τόσο για να μην χάνουμε χρόνο όσο και καθαρά για λόγους ασφαλείας είναι οι συσκευές τύπου 'key finder' που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έχουν τη μορφή μπρελόκ. Έτσι, εάν χάσαμε τα κλειδιά μας κάπου ή  ξεχάσαμε που τα έχουμε βάλει, απλά σφυρίζουμε και η συγκεκριμένη συσκευή (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρονται στις σχετικές προδιαγραφές) θ' αρχίσει να χτυπάει και να αναβοσβήνει ένα φωτάκι βοηθώντας μας να τα εντοπίσουμε άμεσα.

Ενδεικτικά 2 τέτοιες συσκευές που πωλούνται σε γνωστά  online καταστήματα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.996358

http://www.ouaou.gr/mprelok-suskeui-entopismou-kleidion-key-finder.html

 

Κοινοποίηση