Που καταργήθηκαν & που ισχύουν ακόμη τα τέλη περιαγωγής στη χρήση του κινητού

0

Από τις 15 Ιουνίου 2017 καταργήθηκαν τα τέλη περιαγωγής και πλέον μπορούμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας όταν ταξιδεύουμε σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τη χώρα μας, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Τι πρέπει να προσέξουμε όμως:

1. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής αφορά μόνο στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε (εδώ μπορούμε να δούμε τον πλήρη κατάλογο με τα κράτη μέλη αυτά). Συνεπώς στα υπόλοιπα κράτη (εκτός των 28) πληρώνουμε κανονικά. 
 
2. Όταν επισκεπτόμαστε παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος, που γειτνιάζουν με τρίτες χώρες π.χ. Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αφού, στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν αυξημένες χρεώσεις περιαγωγής, λόγω της σύνδεσης με δίκτυα των γειτονικών χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.ΕΓια την αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων μπορούμε, όπως προτείνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ν’ αλλάξουμε τις ρυθμίσεις του κινητού μας ώστε να μη γίνεται αυτόματη σύνδεση με τα δίκτυα χωρών που δεν είναι κράτη μέλη της Ένωσης και συνεπώς ν’ αποφεύγουμε τις επιπλέον χρεώσεις.

* Τι κρατάμε λοιπόν: Ναι, καταργήθηκαν τα τέλη περιαγωγής αλλά εκτός μόνο για τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις υπόλοιπες πληρώνουμε κανονικά.

Κοινοποίηση