Πως θα μετατρέψεις το κινητό σου τηλέφωνο σε τηλεκοντρόλ

0

Τηλεχειριστήριο για την TV, τηλεχειριστήριο για το ηχοσύστημα, remote control για το aircondition, remote control ακόμη και για …τον ανεμιστήρα που χρησιμοποιείς τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν λοιπόν έχεις βαρεθεί να βλέπεις το τραπέζι στο σαλόνι σου γεμάτο από ένα σωρό διαφορετικά τηλεχειριστήρια και κυρίως εάν θέλεις να κάνεις τη χρήση των διαφορετικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών που υπάρχουν στο σπίτι σου ευκολότερη, ο Πρακτικός Τύπος σου έχει τη λύση. Και μάλιστα μία λύση η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στη συσκευή που χρησιμοποιείς περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη καθημερινά. Το κινητό σου.

Πως; Κατεβάζοντας μία από τις εφαρμογές που είναι πλέον διαθέσιμες και με τις οποίες μπορείς να διαχειριστείς από το κινητό σου τις περισσότερες από τις συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι. Μάλιστα, εάν έχεις android κινητό μπορεί να έχεις ήδη εγκατεστημένη μία κι απλά να μην την έχεις χρησιμοποιήσει ακόμη.

Μερικές από τις πιο γνωστές τέτοιου είδους εφαρμογές είναι:

Peel Universal Smart TV Remote Control

Η εφαρμογή Peel που είναι ίσως και η δημοφιλέστερη, μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένη στο κινητό σου εάν αυτό είναι Samsung (check το αρχείο ‘Tools’), διαφορετικά μπορεί να την κατεβάσεις δωρεάν από το Play Store εδώ.

Galaxy Universal Remote

Η εφαρμογή Galaxy Universal Remote υπόσχεται να μετατρέψει το κινητό σου σε τηλεχειριστήριο για οποιαδήποτε συσκευή (universal remote control) και μπορείς να την κατεβάσεις μ’ ένα μικρό κόστος από το Play Store εδώ (για Android συσκευές).

Sure Universal Smart TV Remote Control

Άλλη μια δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στο κινητό σου να γίνει remote control και μπορείς να την κατεβάσεις από το Play Store εδώ .

Control It – Remotes Unified!

Κι αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ στο Play Store.

Dijit Universal Remote Control

H συγκεκριμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για android Κινητά (μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ) όσο και για iOS συσκευές (iPhones).

ZaZa Remote

Η εφαρμογή ZaZa είναι διαθέσιμη μόνο για iPhones και μπορείς να την κατεβάσεις από το iTunes εδώ.

Τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι:

1. Προτού κατεβάσεις την οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει το για ποιες ακριβώς συσκευές τη χρειάζεσαι καθώς και να έχεις διαβάσει προσεκτικά την περιγραφή που υπάρχει στο Play Store ή το iΤunes για να έχεις μία εικόνα του τι ακριβώς μπορεί να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης μια ματιά στα reviews δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η εφαρμογή που θα μετατρέψει το κινητό σου σε τηλεχειριστήριο είναι αυτό να διαθέτει θύρα υπερύθρων. Αν και τα περισσότερα καινούρια smartphones προφανώς διαθέτουν, έλεγξέ το καλού κακού.

3. Είναι πολύ πιθανό κάποιες από τις εφαρμογές να μην είναι συμβατές με τη συγκεκριμένη συσκευή ή τη συγκεκριμένη μάρκα συσκευής που έχεις στο σπίτι. Πως θα βρεις την κατάλληλη; Εκ των πραγμάτων, η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η δοκιμή (γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις πρώτα από τις εφαρμογές που μπορείς να τις κατεβάσεις δωρεάν).

Βρες πανεύκολα από το κινητό σου σε πόση ώρα έρχεται το επόμενο λεωφορείο

Κοινοποίηση