Φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο: πως να το διατηρήσουμε φρέσκο

0

Εάν επιλέξουμε να αγοράσουμε ένα αληθινό – φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τα φετινά Χριστούγεννα τότε θα πρέπει να κάνουμε μία σειρά από συγκεκριμένες κινήσεις που θα μας βοηθήσουν, πρώτον να διαλέξουμε ένα πραγματικά φρεσκοκομμένο έλατο και δεύτερον να το διατηρήσουμε στο σπίτι σε καλή κατάσταση για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό:

1. Προτού αγοράσουμε το αληθινό Χριστουγεννιάτικο έλατο το κουνάμε λίγο με τα χέρια μας. Εάν διαπιστώσουμε ότι οι βελόνες του πέφτουν με ευκολία, μαδάνε, τότε το υποψήφιο δέντρο δεν είναι φρεσκοκομμένο κι εάν το αγοράσουμε, το πιθανότερο σενάριο είναι τις επόμενες ημέρες το χαλί του σαλονιού μας να γεμίσει βελόνες. 

2. Ελέγχουμε την εξωτερική εικόνα του δέντρου που θέλουμε ν’ αγοράσουμε.

Η εξωτερική εικόνα σε πολλές περιπτώσεις φανερώνει και την «υγεία» του. Έτσι, εάν δε δείχνει εξωτερικά σε καλή κατάσταση και κυρίως εάν έχει τα γνωστά «καφετιάσματα» στα φύλλα τα οποία και εμφανίζουν τα έλατα που δεν είναι υγιή, είναι προτιμότερο ν’ αποφύγουμε την αγορά του.

3. Ελέγχουμε ιδιαίτερα την κορυφή του δέντρου.

Σ’ ένα φρεσκοκομμένο χριστουγεννιάτικο έλατο η κορυφή του είναι κολλώδης από το ρετσίνι.

4. Στερεώνουμε το δέντρο στο σπίτι, σ’ ένα δοχείο με νερό και το στολίζουμε εκεί.

Το δέντρο μέσα στο δοχείο με το νερό θα διατηρηθεί φρέσκο για πολύ περισσότερες ημέρες. Φροντίζουμε μόνο να ελέγχουμε τακτικά τη στάθμη του νερού στο δοχείο καθώς το έλατο έχει την ιδιότητα ν’ απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού καθημερινά.

5. Δεν τοποθετούμε το φυσικό Χριστουγεννιάτικο έλατο κοντά σε πηγές θερμότητες.

Έτσι, αποφεύγουμε να το τοποθετήσουμε κοντά σε σώματα καλοριφέρ, τζάκι, air condition κλ.π. Το τοποθετούμε δε σε κάποιο σημείο του σπιτιού φωτεινό και δροσερό ενώ φροντίζουμε ν’ αερίζουμε τακτικά το χώρο.

Κι μία extra πρακτική ιδέα:

Μπορούμε, εναλλακτικά, ν’ αγοράσουμε ένα αληθινό έλατο σε γλάστρα. Έτσι, μόλις περάσουν τα Χριστούγεννα μπορούμε να το τοποθετήσουμε στο μπαλκόνι ή ακόμη και να το φυτέψουμε στον κήπο μας.

  4 διαφορετικές – εναλλακτικές επιλογές για το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας

Κοινοποίηση