Τώρα πουλάς & αγοράζεις ότι θες με τη βοήθεια του Facebook

0

Μήπως έχεις προσέξει ένα μικρό εικονίδιο κάτω από αυτό του Messenger (εάν βρίσκεσαι μπροστά στην οθόνη του laptop) ή δίπλα από αυτό (εάν έχεις μπει στο Facebook από το κινητό) και σου δημιουργήθηκε η απορία τι στο καλό είναι πάλι τούτο; Λοιπόν, ο πρακτικός τύπος σου έχει την απάντηση.

Λέγεται Facebook Marketpalce και είναι η νέα υπηρεσία που σου προσφέρει πλέον το Facebook για να μπορείς να πουλάς και ν’ αγοράζεις με τη βοήθειά της ότι θες! Ναι, θυμίζει λίγο ebay μια κι αφορά συναλλαγές ανάμεσα σε ιδιώτες, ωστόσο εδώ οι πληρωμές δε γίνονται μέσω του Facebook ούτε αυτό σε χρεώνει κάτι για τη συναλλαγή.

Στην πράξη δε, η όλη διαδικασία είναι πραγματικά παιχνιδάκι: αν θέλεις να πουλήσεις κάποιο αντικείμενο, απλά ανεβάζεις στο Facebook Marketplace μία φωτογραφία του μαζί με μία σύντομη περιγραφή και την τιμή πώλησης και όποιος θα ενδιαφέρεται να το αγοράσει μπορεί να σου στείλει απευθείας μήνυμα για να ξεκινήσει η επικοινωνία.

Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο εύκολη η όλη διαδικασία, η πλατφόρμα διαθέτει και μία σειρά από βασικές κατηγορίες διαθέσιμων προϊόντων: σπίτι και κήπος, στέγαση, ψυχαγωγία, αξεσουάρ και ένδυση, ηλεκτρονικά, χόμπι, οχήματα και ποδήλατα, αγγελίες.

Άλλαξες λοιπόν κινητό και θέλεις να πουλήσεις το παλιό; Αναζητάς αγοραστή για το ποδήλατο του μικρού σου που μεγάλωσε πια και το συγκεκριμένο δεν τον εξυπηρετεί; Θέλεις ν’ αγοράσεις μία ηλεκτρική συσκευή και αναζητάς κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένη ώστε το κόστος της ν’ ανταποκρίνεται στο ποσό που μπορείς να διαθέσεις; Το Facebook με την πλατφόρμα Marketplace σου δίνει άλλον ένα έξυπνο και πρακτικό τρόπο για να πουλήσεις ή ν’ αγοράσεις εύκολα και γρήγορα ότι θες.

A, και το καλύτερο: για να χρησιμοποιήσεις το Facebook Marketplace δε χρειάζεται καν να έχεις λογαριασμό στο Facebook!

Κοινοποίηση