Εφαρμογές διαχείρισης εξόδων για το κινητό μας

0

 Η "μάχη" για να μειώσουμε τα έξοδά μας μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε είναι διαρκής και καθημερινή! Πολλές φορές δε, το μυστικό για να το πετύχουμε δεν κρύβεται στα μεγάλα και συχνά αναπόφευκτα έξοδα αλλά σ' αυτά τα μικρά – καθημερινά τα οποία εάν αθροιστούν όμως, αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο σύνολο και πολλά από τα οποία μπορούμε ν' αποφύγουμε αρκεί να έχουμε μία καλύτερη καθημερινή διαχείριση.

Κι εδώ έρχεται να βοηθήσει η …mobile τεχνολογία! Υπάρχουν πλέον διαθέσιμες, εντελώς δωρεάν, μια σειρά από εφαρμογές για το κινητό μας (iOS ή Android) οι οποίες και βοηθούν να κάνουμε εύκολα, γρήγορα και πρακτικά αυτό για το οποίο παλιότερα θα χρειαζόμασταν χαρτί, μολύβι κι ατελειώτο γράψιμο και υπολογισμούς:  καταγράφουμε λοιπόν στο κινητό μας τις καθημερινές μας συναλλαγές (έσοδα – έξοδα) αλλά και το σύνολο των υποχρεώσεών μας σε μηνιαία βάση και η εφαρμογή που έχουμε εγκαταστήσει μας προσφέρει άμεσα και με συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα αναλυτική εικόνα για το που ακριβώς φεύγουν τα χρήματα του μισθού μας καθώς και τι μερίδιο από τα εισοδήματά μας πηγαίνει σε κάθε κατηγορία εξόδων. Ένα κανονικός προσωπικός αλλά και οικογενειακός προυπολογισμός δηλαδή.

Κι όχι μόνο τα παραπάνω. Πολλά από αυτά τα applications διαχείρισης εξόδων προχωρούν ακόμη περισσότερο προσφέροντας μεταξύ άλλων:

– τη δυνατότητα να λαμβάνουμε καθημερινά ειδοποιήσεις στο κινητό μας για υποχρεώσεις που έχουμε να πληρώσουμε,

– τη δυνατότητα να υπολογίσουμε τις ημερομηνίες πληρωμής της πιστωτικής μας κάρτας σύμφωνα με την "περίοδο χάριτος" και την ημερομηνία λήξης",

– τη δυνατότητα διαχείρισης διαφορετικών λογαριασμών,

– τη δυνατότητα να κάνουμε διαφορετικό προυπολογισμό για συγκεκριμένες εργασίες ή υποχρεώσεις

και πολλά άλλα.

Οι εφαρμογές αυτές λοιπόν είναι πραγματικά εργαλεία που μας βοηθούν να πάρουμε στα χέρια μας τα καθημερινά μας έξοδα έχοντας μία πλήρη εικόνα του που και πόσο ξοδεύουμε. Κι αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην εξοικονόμηση χρημάτων μειώνοντας σπατάλες και έξοδα που μπορούμε ν' αποφύγουμε.

Οι εφαρμογές που προσφέρονται τόσο για iPhone όσο και για Android κινητά είναι πολλές – η επιλογή της κατάλληλης είναι καθαρά δική μας υπόθεση με βάση τις ανάγκες που ο καθένας από εμάς έχει. Καταγράφουμε ορισμένες μόνο από αυτές:

HandWallet:

– για Andoid  

Spendeeapp:

– για Android

– για iOS

Imoney:

– για Android

– για iOS

Home Budget:

– για Android

– για iOS

My Budget:

– για Android

 

Και βέβαια για όσους αναζητούν μεγαλύτερο βάθος πληροφορίας κι ανάλυσης, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές διαθέτουν και μία πληρέστερη version η οποία ωστόσο δεν είναι δωρεάν. Για το μέσο χρήστη πάντως, οι δωρεάν εφαρμογές που μπορεί να κατεβάσει  στο κινητό του καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του για τη βασική διαχείριση των οικονομικών του δεδομένων και κυρίως για να έχει μία πλήρη εικόνα για το σε κάποιες κατευθύνσεις "φεύγουν" κάθε μήνα τα χρήματά του. Πλήρης έλεγχος εσόδων – εξόδων από το κινητό μας δηλαδή!

 

Κοινοποίηση