Πως μπορούμε να επωφεληθούμε από τις αλλαγές στα Capital Controls

0

Από τις 23 Ιουλίου ισχύουν οι αλλαγές που αφορούν τις αναλήψεις μας από τις Τράπεζες μετά τα περυσινά Capital Controls και οι οποίες δεν είναι εντυπωσιακές μεν, μπορούν να μας διευκολύνουν ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις.

 

 

1η βασική αλλαγή: Αύξηση του ορίου αναλήψεων στα € 840.

Με τα νέα μέτρα μπορούμε να σηκώνουμε σε μία ανάληψη το διπλάσιο ποσό απ' ότι έως τώρα, δηλαδή € 840 αντί για € 420. Από την άλλη βέβαια, η επόμενη ανάληψη που μπορούμε να κάνουμε είναι μετά από 2 εβδομάδες κι όχι την επόμενη. Στην ουσία λοιπόν, δε μιλάμε για αύξηση του ορίου αναλήψεων αλλά για την παροχή της δυνατότητας:

i. να εξυπηρετήσουμε κάποιες ανάγκες μας που πιθανόν ν' απαιτούν, άμεσα,  μεγαλύτερo ποσό από το έως τώρα πλαφόν των € 420,

ii. να διευκολυνθούν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι καθώς θα χρειάζεται να πάνε στο ΑΤΜ μία φορά κι όχι δύο για να σηκώσουν το συγκεκριμένο ποσό.

 

2η βασική αλλαγή: Επιτρέπονται οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά.

Με την αλλαγή αυτή δίνεται το κίνητρο σε όποιους θέλουν να μεταφέρουν χρήματα που βρίσκονται κρυμμένα σε … στρώματα, ντουλάπες κ.ο.κ. στην ασφάλεια της τράπεζας καθώς τους παρέχεται παράλληλα η δυνατότητα να τα σηκώσουν άμεσα, οποτεδήποτε θέλουν. Άρα όσοι έχουν χρήματα εκτός τραπεζών μπορούν να τα επιστρέψουν σε αυτές κερδίζοντας την ασφάλεια που τους παρέχει η φυλαξή τους εκεί, έχοντας παράλληλα το ελεύθερο να κάνουν ανάληψη του 100% των συγκεκριμένων ποσών όποια στιγμή το επιλέξουν.

 

 

Κοινοποίηση