Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις ένα βιβλίο; Άκουσέ το!

0

Πηγαίνεις ταξίδι για διακοπές ή δουλειά και το διάβασμα στο πλοίο ή το αεροπλάνο σου προκαλεί ζάλη; Πέφτεις αργά το βράδυ στο κρεβάτι και παρότι αγαπάς τη λογοτεχνία, τα κουράγια μετά από μία κοπιαστική ημέρα στη δουλειά δεν βοηθούν ώστε ν’ αφιερώσεις έστω και λίγη ώρα στο διάβασμα ενός βιβλίου; Ε, λοιπόν υπάρχει μία εναλλακτική που θα σε βοηθήσει ν’ απολαύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο χωρίς να χρειαστεί να το …διαβάσεις. Ποια είναι αυτή; …Άκουσέ το! Η όλη  διαδικασία είναι πολύ απλή και αφορά καταρχήν χρήστες iPhone, iPod Touch και iPad:

Μέσα από το App Store κατεβάζεις την εφαρμογή Auditale. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα για αφηγηματικά βιβλία (audiobooks) η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων player για εύκολη αναπαραγωγή του βιβλίου που θα επιλέξεις, δυνατότητα πλοήγησης ανά κεφάλαιο, δυνατότητα ορισμού σελιδοδείκτη, προγραμματισμένη παύση  και πολλά άλλα που κάνουν την όλη διαδικασία, κυριολεκτικά, παιχνιδάκι. Η Auditale είναι μια απλή στη χρήση και κυρίως πολύ πρακτική εφαρμογή που σου λύνει τα χέρια καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις το αγαπημένο σου διάβασμα με μία σειρά από άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. η καθημερινή σου μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το σπίτι στο γραφείο και τούμπαλιν. Και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πάρεις μαζί σου κανένα βιβλίο – μόνο τ’ ακουστικά του κινητού σου.

Εάν πάλι δεν έχεις iphone, iPod Touch ή iPad υπάρχει κι άλλη επιλογή. Λέγεται akousenavivlio και είναι μία πολύ συμπαθητική προσπάθεια – ένα site φτιαγμένο με πολύ μεράκι όπου έχουν ανέβει σε μορφή MP3 μία σειρά από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο αριθμός βέβαια εδώ είναι ακόμη μικρός ωστόσο εμπλουτίζεται συνεχώς.

Με τις 2 αυτές λύσεις λοιπόν, η επαφή σου με τη λογοτεχνία και το καλό βιβλίο γίνεται πιο εύκολη από ποτέ καθώς σου δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτείς τον όποιο ελεύθερο χρόνο έχεις ακόμη κι όταν βρίσκεσαι στα πιο απίθανα μέρη·  π.χ. στη στάση ενός λεωφορείου ή στην ουρά αναμονής σε κάποια δημόσια υπηρεσία, ή ακόμη και στην παραλία.

……..ο πρακτικός τύπος……..

Κοινοποίηση