Πως μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού σε νοσοκομεία τηλεφωνικά

0

Το κλείσιμο ραντεβού με το δημόσιο νοσοκομείο που μας ενδιαφέρει μπορεί να γίνει τηλεφωνικά μέσω ενός ειδικού τηλεφωνικού αριθμού που είναι διαθέσιμος για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για το νούμερο ‘Γραμμή για την Υγεία’  1535 μέσα από το οποίο μπορούμε να κλείσουμε εύκολα ραντεβού μέσω τηλεφώνου στο δημόσιο νοσοκομείο και τη συγκεκριμένη κλινική που θέλουμε, με 2 τρόπους:

1. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας που διαθέτει το σύστημα και μέσω της οποίας ‘συνομιλούμε’ με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής απαντώντας στις ερωτήσεις που μας κάνει, ή

2. Στην περίπτωση που δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από το αυτόματο σύστημα κλείνουμε το ραντεβού με τον ‘κλασικό τρόπο τηλεφωνικής επικοινωνίας’ μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου εξυπηρέτησης με τον οποίο το 1535 είναι διασυνδεδεμένο.

Προτού καλέσουμε το 1535 για να κλείσουμε τηλεφωνικά ραντεβού με νοσοκομείο πρέπει να γνωρίζουμε:

1. το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο και τηλέφωνο του ασθενή,

2. Τον κωδικό της κλινικής του νοσοκομείου που μας ενδιαφέρει. Για να μάθουμε τον κωδικό της μπορούμε να επισκεφθούμε προηγουμένως  το δικτυακό τόπο του ‘Γραμμή για την Υγεία – 1535’ κι αφού ελέγξουμε ότι το νοσοκομείο που μας ενδιαφέρει είναι όντως συμβεβλημένο με την υπηρεσία, επιλέγουμε το συγκεκριμένο νοσοκομείο ώστε να μας εμφανιστεί στη συνέχεια ο κωδικός της κάθε κλινικής του.

Προσοχή: για να είμαστε βέβαιοι ότι το ραντεβού μας έχει όντως κλειστεί θα πρέπει στο τέλος της επικοινωνίας μας ν’ ακούσουμε τη φράση επιβεβαίωσης: ‘το ραντεβού σας καταχωρήθηκε επιτυχώς’.

Κοινοποίηση