Ποιοι θα δικαιούνται το «επίδομα αιθαλομίχλης»

0

Το περίφημο "επίδομα αιθαλομίχλης" που φαίνεται ότι  θα θεσπιστεί από την κυβέρνηση στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου, επικίνδυνου για την υγεία μας φαινομένου, στην πραγματικότητα δεν είναι κάποια επίδομα – δεν περιλαμβάνει την καταβολή κάποιου χρηματικού ποσού δηλαδή, αλλά καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φαίνεται ότι θα ισχύσει με βάση τα όσα αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής":

 

Πότε θα ισχύει η έκπτωση:

Η έκπτωση του 55% θα τίθεται σε εφαρμογή αυτόματα – μετά την ανακοίνωση της περιφέρειας για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάντα από τα επιτρεπτά όρια (150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα), ενώ θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
 

Δικαιούχοι του "επιδόματος αιθαλομίχλης":

► Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια (με στόχο να στηριχθούν τα μεσαία νοικοκυριά) αλλά η έκπτωση θα αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο (υπολογίζεται ότι η έκπτωση θα αφορά περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά).

►  Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.

 

Εν αναμονή λοιπόν των τελικών αποφάσεων του κυβερνητικού επιτελείου για να έχουμε την ακριβή εικόνα του τι τελικά θα ισχύσει…

 

Κοινοποίηση