5 βασικές συμβουλές για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

0

Όταν αγοράζουμε παιδικό κάθισμα για το αυτοκίνητό μας πρέπει ν' ακολουθούμε πιστά συγκεκριμένους κανόνες που έχουν να κάνουν με την ηλικία και το βάρος του παιδιού μας. Κι αυτό γιατί το παιδικό κάθισμα είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφαλή μετακίνηση του παιδιού με το αυτοκίνητο.

 

Παράλληλα, ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Μετακίνησης στους Αυτοκινητοδρόμους δίνει και 5 επιπλέον πολύ χρηστικές συμβουλές για τους γονείς που αφορούν τη σωστή επιλογή αλλά και χρήση του παιδικού καθίσματος για το αυτοκίνητο και πρέπει να έχουμε πάντα κατα νου ώστε να διασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για το παιδί μας στις μετακινήσεις του:

 

► 1. Πρέπει να επιλέγουμε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου με βάση την ηλικία του παιδιού αλλά και τη διάπλασή του.

 

► 2. Χρησιμοποιούμε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου κάθε φορά που έχουμε το παιδί στο αυτοκίνητο. Δεν χωρούν "υποχωρήσεις" στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά του.

 

► 3. Στην εγκατάσταση του ειδικού καθίσματος ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή του τις οποίες και έχουμε διαβάσει προσεκτικά πριν το τοποθετήσουμε – ιδιαίτερα δε, όσον αφορά ζητήματα σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας.

 

► 4. Για μεγαλύτερη ασφάλεια φροντίζουμε το παιδί να κάθετε στο ειδικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για όσο το δυνατόν χρονικό διάστημα είναι δυνατό και το κάθισμα εξυπηρετεί το βάρος και τη σωματοδομή του.

 

► 5. Φροντίζουμε το παιδί να κάθετε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τουλάχιστον μέχρι να φτάσει στην ηλικία των 12 ετών.

 

Κοινοποίηση