Τι γίνεται όταν ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι…

0
Τόσο η οικονομική κρίση όσο και η φύση της απασχόλησης στη σημερινή εποχή έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς να λείπουν για σημαντικό χρονικό διάστημα από το σπίτι σε ταξίδια. Συνήθως δε ο γονιός που λείπει συχνότερα είναι ο μπαμπάς κι έτσι τα παιδιά μένουν για αρκετό καιρό μόνο με τη μαμά.
Πως πρέπει λοιπόν η μητέρα ν' αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση που σίγουρα θα δημιουργήσει απορίες και δυσανασχέτηση εκ μέρους του παιδιού; 
 
i. Πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά το παιδί ποιος είναι ο λόγος που ο μπαμπάς απουσιάζει – ακόμη κι εάν αυτό είναι μικρό. Το παιδί θα πρέπει να καταλάβει επακριβώς τι συμβαίνει και γιατί ο γονιός του λείπει. 
 
ii. Πρέπει να φροντίσει ώστε το παιδί να έχει καθημερινά μία καλή επικοινωνία μαζί του, μέσω τηλεφώνου ή skype το οποίο αποτελεί μία εξαιρετική λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
iii. Πρέπει να δίνει κίνητρα στο παιδί όπως ''φτιάξε μία όμορφη ζωγραφιά ή μία κατασκευή για να τη χαρίσεις στο μπαμπά μόλις επιστρέψει''.
 
iv. Πρέπει να του υπενθυμίζει την παρουσία του μπαμπά δείχνοντάς του φωτογραφίες της οικογένειας ή ακόμη καλύτερα και videos από κοινές δραστηριότητες.
 
Και βέβαια θα πρέπει να του τονίζει συνεχώς ότι ο μπαμπάς παρότι βρίσκεται μακριά του αυτή την περίοδο δεν παύει να το αγαπά και να το σκέφτεται διαρκώς.
 
Το σημαντικότερο όμως απ' όλα τα παραπάνω είναι το πρώτο: το παιδί δηλαδή να έχει σαφή γνώση του τι συμβαίνει – να βοηθηθεί να καταλάβει για ποιο λόγο λείπει ο μπαμπάς από το σπίτι. Αυτός είναι κι ο σημαντικότερος παράγοντας για να το αποδεχτεί σωστά και ν' αποφευχθούν δυσάρεστες αντιδράσεις.

 

Κοινοποίηση