Πως μπαλώνουμε εύκολα τις τρύπες στα ρούχα των παιδιών

0

Εάν είσαι ένας απ’ όλους εμάς που έχουμε …βαρεθεί να αγοράζουμε μία καινούρια  φόρμα στον κανακάρη μας και σε λίγες ημέρες ν’ αντικρύζουμε το γόνατό του να χάσκει από το τρυπημένο ύφασμα, υπάρχει μία εύκολη και απόλυτα πρακτική λύση. Χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε διαρκώς για ύφασμα στο ίδιο χρώμα, κλωστές και βελόνες. 

Λέγεται υφασμάτινα σιδερότυπα και μπορούμε να τα βρούμε στα περισσότερα καταστήματα ραπτικής αλλά και σε άλλα καταστήματα με σχετικά είδη και βέβαια σε e-shops.

Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι η όλη διαδικασία του μπαλώματος είναι απλή και γρήγορη – το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα σίδερο, το μπάλωμα και το ρούχο που έχει τρυπήσει. Έτσι, σιδερώνουμε απλά το σιδερότυπο πάνω στο ρούχο, στο σημείο που υπάρχει η τρύπα και σε λίγα λεπτά αυτό είναι πανέτοιμο να φορεθεί χωρίς να …εξέχει πλέον το γόνατο ή ο αγκώνας του βλασταριού μας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν τα συγκεκριμένα σιδερότυπα είναι ότι διατίθενται σε μία μεγάλη γκάμα τύπων και σχεδίων από απλά «κλασικά» υφασμάτινα θερμοκολλητικά μπαλώματα έως και θερμοκολλητικά μπαλώματα με σχέδια αυτοκινήτων, γνωστών φιγούρων από τα κόμικς ακόμη και σήματα ποδοσφαιρικών ομάδων.

Αλλά και σε επίπεδο τιμής είναι πολύ προσιτά οπότε το όλο «πακέτο» είναι εξαιρετικό και μας λύνει τα χέρια. Μάλιστα, κάποια από αυτά πωλούνται και σε συσκευασία που περιέχει περισσότερα του ενός ώστε να μην χρειάζεται να τρέχουμε διαρκώς ν’ αγοράσουμε (γιατί το …μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας δεν θα σταματήσουν ποτέ να παίζουν ποδόσφαιρο και να κυλιώνται στο πάτωμα δημιουργώντας στα ρούχα τους σκισίματα που χρειάζονται άμεσο μπάλωμα).

Extra tip: Μπορούμε επιπρόσθετα (για να έχει πιθανόν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το μπάλωμα) και να ράψουμε γύρω γύρω το υφασμάτινο σιδερότυπο. Δεν είναι απαραίτητο πάντως – το μπάλωμα θα κάνει έτσι κι αλλιώς τη δουλειά του.   

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Χρηστικά:

– Σιδερότυπα μπαλώματα σε διάφορα μεγέθη & χρώματα εδώ, εδώ & εδώ.

– Θερμοκολλητικά μπαλώματα σε διάφορα παιδικά σχέδια εδώ

 

……..Ο πρακτικός τύπος……..

 

Κοινοποίηση